|
|

Bruger du de forkerte træningssko?

Fitness, løb, styrketræning, yoga, pilates. Træning har taget danskerne med storm. Og selvom det er godt for både sind, sjæl og krop at dyrke motion og holde sig i gang, skal man også være opmærksom på sin krop. Ellers risikerer man nemt at overbelaste den eller få nogle unødvendige skader. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at have det rette udstyr, der både sørger for ens velbehag under træningen samtidig med, at det skal give den fornødne støtte.


Hvilken sko bør du bruge til træningen?

En fejl, mange laver, er at træne i de forkerte sko. Det virker måske som en lille ting, for det er jo bare sko. Men det er det ikke. Træner man i de forkerte sko, risikerer man, at man ikke får det optimale ud af sin træning og have en forkert støtte således at træningen i sidste ende gør mere skade, end den gør gavn.

Alt efter hvilken type motion du dyrker, skal dine sko kunne nogle forskellige ting. Herunder kan du blive klogere på, om du bruger de rigtige sko til netop din træning.

Styrketræning

Dyrker du styrketræning er det vigtigt, at du har de rigtige sko. Selvom du tænker, at dine løbesko da sagtens kan bruges i fitnesscenteret også, tager du fejl. Det er nemlig ikke en god idé at bruge løbeskoene til styrketræning.

Hvis man jævnligt laver øvelser på gulv med vægte som squats eller dødløft, holder løbeskoen altså ikke. En løbesko giver nemlig god stødabsorbering, men den bløde sål er altså ikke god til styrketræning.

Ved styrketræning er det vigtigt, at man står stabilt, med foden solidt plantet i jorden med tyngdepunktet på hælen. Derfor bør man i stedet investere i en sko, som har en hård og flad sål. Man kommer derfor langt med en helt almindelig fitness sko.

Løb

En god løbesko skal være stødabsorberende, så den sender dig let og godt ud over sletterne. Men det er lidt mere kompliceret end som så, for når det kommer til den rigtige løbesko skal man både tage højde for hvilket underlag man løber på, samt ens personlige
løbestil.

Det kan derfor være en god idé at få taget en løbetest i sin lokale sportsbutik, hvor de kan aflæse din løbestil og dermed hjælpe dig med at finde den helt rigtige løbesko til dig. Løb er hårdt for kroppen, så det er meget vigtigt, at man finder den helt rigtige sko.

Vandreture

Hvis man gerne vil få sin motion ved at tage på vandreture, er det også vigtigt, at man vælger den rigtige sko. På en vandretur vil man som regel blive udsat for mange forskellige underlag og adskillige kilometer.

Derfor skal du være opmærksom på, at den sidder godt på foden, at der er den rigtige balance mellem vægt, stivhed og støtte samt mellem vandtæthed og åndbarhed.

Vil man gerne ud i den vilde natur, vælger mange en støvle, der kan klare lidt af hvert. Hvis ens vandreture er mindre ekstreme, men stadig går ud i naturen, vælger mange en vandresko. Sidst er der vandresandalen, som er det oplagte valg, hvis man skal på vandreture under varmere himmelstrøg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skat flytter til Flintholm

Golfsko gør det overhovedet en forskel?