Philip Helgstrand har fundet tid til at arrangere Dragør Havnefest, endda en tredages fest - selv om en brand på Dragør Strandhotel (den gule bygning forrest til højre) i marts har krævet meget af hans tid. Foto: Dan Møller.

Helgstrand klarer også havnefesten

HAVNEFEST. Enmandshæren Philip Helgstrand har, trods en brand i foråret på Dragør Strandhotel, igen arrangeret Dragør Havnefest. I weekenden går det løs med blandt andre Rasmus Nøhr, Moonjam og Rubber Band på programmet.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: I den kommende weekend blændes der igen op for Dragør Havnefest, endda i en udvidet version med koncerter både fredag, lørdag og søndag.

Bag havnefesten står indehaveren af Dragør Strandhotel, Philip Helg-strand, der ellers har haft en del andet at se til, efter en kraftig brand i marts hærgede især hotellets café.

»Jeg havde også først tænkt, at havnefesten ikke blev til noget i år. Det har taget meget lang tid at rense for sod, fordi det er et gammelt hotel med rigtig meget træ. I cafeen har det været nødvendigt at rive alt det inderste ned; vi er helt nede i jordniveau, og man kan kigge helt op til taget. Så det er helt forfra, og genopbygningen er først lige begyndt for to uger siden,« fortæller Philip Helgstrand.

Men så syntes han alligevel, at det var ærgerligt at aflyse havnefesten.

»Så tror folk jo bare, at det heller ikke bliver til noget året efter, så jeg tænkte, at jeg blev nødt til at stable noget på benene, så folk ved, at det er en fast tradition,« siger han.

En ekstra festivaldag

Philip Helgstrand forventer, at hotellets restaurant og selskabslokaler kan komme op at køre til efteråret.

»Men opbygningen af cafeen kommer nok til at vare lidt længere tid.«

Hvordan har du midt i opbygningen af hotellet fundet tid til at arrangere havnefesten? Og du er vel ikke helt alene om det?

»Jooo, Fastelavnsforeningen kommer på selve havnefesten og har den ene bar og hjælper med det. Men jeg planlægger selv det meste.«

Men du har endda udvidet med en ekstra dag i år?

»Jamen, nu har vi stadig sommerferie, og så tænkte jeg, at vi skulle prøve at udvide det med fredagen også. Jeg synes også, at der skal ske noget i Dragør, og det er en god tradition. Og så spørger en masse folk i Dragør til både havnefesten, og hvordan det går med hotellet. Det er jo flinke mennesker, og det er en meget stor motivationsfaktor, at de spørger til det. Sponsorerne har også været flinke til at være med igen i år.«

Dragør Havnefest får i år besøg af gode trækplastre som Rasmus Nøhr, Moonjam og Beatles-kopi-bandet Rubber Band, og for børnene er der underholdning med Chapper og Thormod

Desuden kan gæsterne hygge sig med John Mogensen Jams fortolkninger af Dragørborgeren John Mogensens gode ørehængere, og scenen indtages også af Hvide Løgne, Herredansk Trio, Suspenders, Toni Bergenhammer, Lonely Friday, Pretty Real (irsk musik), Custom Copies og Nearly.

Der bliver en biludstilling og et tivoli at muntre sig med. Fredag er der havnefestfrokost 13.00 og søndag helstegt pattegris 13.00, som der kan købes madbilletter til. Derudover er der madboder, vinbar og ølbar.

PROGRAM FOR DRAGØR HAVNEFEST
Fredag 10. august: 13.00 Havnefest-frokosten, 13.30 Herredansk Trio, 18.00 Suspenders, 21.00 Rasmus Nøhr, 22.45 Custom Copies.
Lørdag 11. august: 13.00 Børneunderholdning med Chapper og Thormod, 14.00 Pretty Real (irsk), 17.00 Toni Bergenhammer, 18.30 Lonely Friday, 20.30 Moonjam, 22.30 Hvide Løgne.
Søndag 12. august: 12.00 Nearly, 13.00 Helstegt pattegris, 13.30 John Mogensen Jam, 15.30 Rubber Band.
Derudover kommer der tivoli, biludstilling, madboder, vinbar og ølbar. Læs mere på Facebooksiden ’Dragør Havnefest’.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dragør Kommune stævnet

Inspiration til, hvordan du skal indrette en hyggelig stue