Arkivfoto: Michael Paldan

Skibsvraget fjernes torsdag – hvis vejret tillader det

I nogle år har skibsvraget Idun ligget og skvulpet rundt ved Amager Strandpark. Men nu hæves vraget formentlig på torsdag.

Af Hanne Bjørton
hab@minby.dk

AMAGER STRANDPARK: I årevis har skibsvraget Idun været en torn i øjet på en del af brugerne på Helgoland og mange besøgende ved Amager Strandpark. Skibet har ligget ud for kysten siden 2012, da ejeren sejlede slæbebåden fra Tyskland til Danmark, hvor han, uden tilladelse, kastede anker ud for Helgoland.

Ejeren sejlede så i nogle år skibet frem og tilbage mellem statens og kommunens myndighedsområde, så der konstant var tvivl om, hvem der havde ansvaret for at gøre noget ved ulovligheden. Og i 2014 gik skibet gik på grund under forårsstormen Carl.

Men tidligere i år bevilgede et bredt flertal i Folketinget en pulje på 2,8 mio. kroner øremærket til fjernelse af kystnære skibsvrag. Københavns Kommune ansøgte og fik penge til at fjerne Idun, og nu er firmaet Luckow Marine hyret til opgaven.

Hvis man har lyst til at overvære operationen, forventes det, at forberedelserne foregår på onsdag, mens selve bjærgningen vil ske torsdag – hvis altså vejret tillader det. Arter vejret sig ikke, kan operationen blive udsat.

En stor flydekran skal fragte skibsvraget til Prøvestenens miljøplads, hvor det skal hugges op og miljøbehandles.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nettet strammes om Fredens Havn

Metroselskabet støjer ved Ellebjerg station