Glade Hverdagsaktivister ved prisoverrækkelsen. Det er Camilla Køhler Karlsson - idékvinden bag aktivisterne - der står lidt til venstre i billedet med det store gavekort i hånden. Foto: Martin Sørensen

Hverdagsaktivisterne får Handicaprådets pris

HÆDER. Hverdagsaktivisterne – en gruppe handicappede , der gør en forskel for andre gennem frivilligt arbejde – fik i går Handicapprisen 2018 af Handicaprådet i København.

SUNDBYVESTER: En gruppe handicappede med base i Sundby Væksthus har under titlen Hverdagsaktivisterne siden maj arbejdet frivilligt ved forskellige arrangementer i København – blandt andet en indsamling til SOS Byerne, ved Copenhell festivalen og Copenhagen Pride.

Og mandag eftermiddag blev de overrasket ved deres juleafslutning i Sundby Væksthus, fortæller Hverdagsaktivisterne i en pressemeddelelse.

For pludselig blev der skruet ned for julemusikken og Københavns socialborgmester Mia Nyegaard, direktør Nina Eg Hansen og medlem af Handicaprådet Steen Stavngaard kom ind bærende på et kæmpe gavekort, blomster og diplom.

Mia Nyegaard afslørede for et måbende publikum, at Hverdagsaktivisterne får Handicapprisen 2018 – en pris der hvert år uddeles af Handicaprådet i København

»Prisen er et symbol på det fantastiske arbejde, I yder som hverdagsaktivister. I giver så meget, når I for eksempel er frivillige ved Priden og Copenhell. I er en glæde at følge i medierne, på de sociale medier og ude i virkeligheden. I tager jeres job alvorligt, og I får os andre til at smile. Mange tak for det,« sagde borgmesteren ved overrækkelsen af diplom, blomster og gavekortet på 6.000 kroner.

Rart at få ros

Niels-Erik Hansen er den aktivist, der har lagt allerflest timer i projektet, blandt andet som frivillig i it-cafeen på Københavns Hovedbibliotek.

»Det er fedt at hjælpe andre mennesker, sjovt at møde nye mennesker og så er det rart at få ros for det, jeg laver,« fortalte han efter prisoverrækkelsen.

Idékvinde og projektleder for Hverdagsaktivisterne, Camilla Køhler Karlsson, fik også en særlig anerkendelse sammen med blomster og en gave.

»Jeg hader begrebet borgere med handicap, autister, you name it. Jeg føler ikke, jeg arbejder med borgere med handicap. Jeg vil hellere kalde det mulighedshæmmede mennesker, og det vi i Hverdagsaktivisterne så kan, er at skabe muligheder for alle,« sagde Camilla Køhler Karlsson og talte direkte til aktivisterne:

»I bidrager med så meget fedt, og jeg nyder hvert sekund med jer. Ingen kan alt, men alle kan noget. Og sammen kan vi alt. Glædelig jul alle sammen!« sagde hun – og så var der krammere hele vejen rundt.

3. december er FN’s internationale handicapdag. Det markerer Handicaprådet hvert år ved at uddele en handicappris. I København gives prisen til en ildsjæl, der har ydet en særlig indsats for mennesker med handicap.

Prispengene går til teambuilding hos Hverdagsaktivisterne.

Hverdagsaktivisterne er etableret i et samarbejde mellem foreningen Venner af Captum og Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Demo på Rådhuspladsen »Banditter i habitter«

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge