Ni af de cirka 20 frivillige bag Dragør Lydavis. Foto: Dragør Kommune

Lydavisen fik Handicappris i Dragør

HÆDER. Dragør Lydavis, et frivilligt initiativ, der hver uge indlæser den lokale ugeavis Dragør Nyt, fik mandag Dragørs Handicappris 2018.

DRAGØR: På FN’s internationale handicapdag, i går 3. december, blev Dragørs Handicappris 2018 overrakt til ni stolte repræsentanter for Dragør Lydavis, fortæller Dragør Kommune i en pressemeddelelse.

Hver uge sørger lydavisen for at indtale ugeavisen Dragør Nyt, så byens blinde og svagtseende borgere også kan følge med i avisens nyheder.

Jeanet Barth, formanden for Handicaprådet i Dragør, overrakte prisen og begrundede kåringen af lydavisen:

»I sørger hver uge for, at ingen bliver ladt tilbage i uvidenhed. Det gør I, når I sørger for, at artiklerne fra lokalavisen bliver indlæst og suppleret med andet relevant nyt fra andre kilder. Og det gør I, når I sørger for, at den samlede lydavis bliver fordelt til svagtseende og blinde. Og nogle gange hurtigere end papirudgaven. Det er så godt gået!« sagde Jeanet Barth med et glimt i øjet.

Vi var nok lidt naive

Wiebke Zickert, en af tovholderne for lydavisen, var glad for prisen og fortalte om avisens opstart:

»Vi var nok lidt naive. Da vi overtog ansvaret for lydavisen for halvanden år siden, troede vi, at man bare skulle læse ind på en pc. Men modtageren skulle jo også kunne modtage og aflytte lydavisen. Vi skulle derfor både finde et program og lære at bruge det, før der kom en lydavis ud af det. I dag har vi et rigtig godt samarbejde, og der er stor villighed i gruppen til lige at gøre noget ekstra. Vi er stolte af prisen og glade for anerkendelsen,« sagde hun.

Ud over anerkendelsen består prisen af en bronzefigur af to hænder skabt af kunstner Flemming Brylle fra Dragør.

Handicaprådet havde modtaget tre bud på kandidater til prisen.

Fakta om lydavisen:

Bag Dragør Lydavis står cirka 20 frivillige, der skiftes til at indtale avisen
Tilmelding for abonnenter i informationen i Aktivitetshuset, på tlf. 3289 0292 eller på mail informationen@wiedergaarden.dk
Der sørges også for udbringning af cd’er med den indtalte avis
Kontakt også lydavisen på lydavisen@wiedergaarden.dk
Kilde: Dragør Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Børnehaven i lejligheden

Alternativet sætter ny kurs på rådhuset