Rockers By Choice i Tårnby, 1989. Arkivfoto: Bo Nymann.

Rockers By Choice tager en optur mere

TURNÉ. Rockers By Choice fejrer i 2019 30 års jubilæum for deres debutalbum »Opråb til det danske folk« med en landsdækkende turné. Koncerten i Amager Bio blev udsolgt på fem timer, men nu er en ekstrakoncert på plakaten.

ØRESUNDSVEJ: 1984: Dansk hiphop bliver grundlagt, da Per ’Dee Pee’ Pedersen kommer hjem til Tårnby fra New York. I bagagen har han hårdtpumpede electrobeats, scratch, rap, breakdance og grafitti nok til et seriøst kulturchok for danskerne.

Hurtigt er brormand Lars ’Chief 1’ Pedersen med på beatet, og en gruppe samles under ungdomsklubben Sundby Algård på Amager. To år efter Pers pilgrimsrejse er Rockers By Choice født med de fem oprindelige medlemmer: Chief 1 (Lars Pedersen), Dee Pee (Per Pedersen), Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg).

1989: RBC rider som de første på dansk hip hops første trykbølge, som for alvor dundrer igennem med albummet »Opråb! Til Det Danske Folk«. Den følges op af en massiv og langvarig turne med et fan-hysteri som aldrig er set før i Danmark. Gruppen indspiller tre album og et livealbum mere frem til 1996, hvor RBC bliver opløst.

2019: RBC har definitivt indskrevet sig i dansk musikhistorie med hits som »Opråb!…«, »Engel«, »Nej Til Narkotika«, »Peders Ting«, »Ama’r er #1« og »Min Gamle Skole«, som stadig får masser af airplay.

Chief 1 er i mellemtiden blevet en velanskrevet producer og kunstner, Dee Pee spiller stadig koncerter og udsender sin egen musik, og i 2018 medvirkede de i DR’s succes-podcast »Den nye stil«, hvor de fortalte historien om dansk hiphops fødsel.

»Vi vil vise gamle og nye fans at vi stadig kan trykke den af, og jeg glæder mig for vildt til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rapkoncert med fuld smadder og gang i den,« siger Chief 1

Dansk hiphops første rap-orkester, Rockers By Choice, har støvet mikrofoner, pladespillere og mixerpulte af og er gået i skarp træning frem mod en hårdtslående jubilæumsoptur til næste år. Startskuddet på touren lyder, hvor det hele startede – på gruppens amagerkanske hjemstavn i Amager Bio lørdag 19. oktober. Dén blev udsolgt på fem timer, så nu afrunder Rockers også turnéen i Bio 23. november.

Du kan læse mere på www.amagerbio.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

NCC skal feje fortov i København

Mindre forurening i byen kan give dig et år mere at leve i