Susanne Hammar Larsen, Karin-Merete P. Christoffersen, Eteri Guliashvili Rabisen og Anja Lykkeby fra Ørestad vil sagsøge Københavns Kommune. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Kvinder stævner kommune og stat for parkeringspriser i Ørestad

FRI PROCES. Civilstyrelsen har bevilget fire kvinder fri proces til at stævne Københavns Kommune og staten for via By & Havn at kræve parkeringspriser i Ørestad, der er op til 120 gange højere end parkering i byens brokvarterer.

ØRESTAD: Københavns Kommune og Økonomi- og Indenrigsministeriet kan forvente en stævning fra Susanne Hammar Larsen, Karin-Merete P. Christoffersen, Eteri Guliashvili Rabisen og Anja Lykkeby fra Ørestad.

Civilstyrelsen har nemlig bevilget dem fri proces til at sagsøge kommunen og staten for via By & Havn I/S at kræve parkeringspriser på 12.000 kroner årligt i Ørestad, mens beboere i andre københavnske kvarterer kan slippe med helt ned til 100 kroner årligt for en beboerlicens, fortæller Ørestad Parkeringsforening i en pressemeddelelse.

Kvinderne mener, at kommunen benytter By & Havn som skalkeskjul for opkrævning af særskatter for bilejere i Ørestad, og at den opkrævning er ulovlig.

Københavns Kommune ejer 95 procent af By & Havn I/S og staten ejer de sidste fem procent.

Offentlig parkeringsvirksomhed

I den stævning, kommunen kan forvente at modtage fra kvinderne i starten af det nye år, kræves det derfor, at kommunen og staten anerkender, at By & Havns parkeringsarealer er at anse for offentlige parkeringsarealer, at kommunen og staten altså driver offentlig parkeringsvirksomhed i Ørestad, og at kommunen og staten derfor skal undlade at lave forskelsbehandling i prissætningen af parkeringen.

Myndighederne er nemlig forpligtede til at behandle alle borgere lige efter den almindeligt gældende forvaltningsretlige lighedsgrundsætning.

Derfor mener kvinderne, at fremtidige opkrævninger af parkeringspriser i Ørestad skal nedsættes til mellem 100 og 1.150 kroner eller et andet af retten fastsat beløb svarende til den pris, andre beboere i København betaler for en beboerlicens.

»Vi vil ikke betale mere i skat end alle andre borgere i Københavns Kommune, der har en bil. Vi betaler samme ejendomsskat og samme priser for at køre metro, som alle andre i kommunen. Hvorfor skal vi betale mere end 12.000 kr. om året for parkering, når alle andre kan nøjes med helt ned til 100 kr. om året. Det er en ekstra kommuneskat som bliver lagt på vores bil,« udtaler de fire kvinder i pressemeddelelsen.

De fire kvinders advokat Ole Liedke har meddelt, at han forventer at stævne kommunen og staten i løbet af februar eller marts.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Herlig julepynt af rudekuverter

Variationer med Messian Quartet