Byggevæggen i stueetagen er forvandlet til en vægudsmykning med en tidslinje fra 1620-2020. Foto: Amager Centret.

Tag på en 50 meter lang tidsrejse 1620-2020

VÆGUDSMYKNING. Amager Centrets stueplan byder på en 50 meter lang vægudsmykning med en tidslinje fra 1620 og årene frem til 2020, hvor centrets ombygning og renovering er afsluttet.

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

SUNDBY: »Det hele startede egentlig meget længere tilbage. Men vi synes, at lige præcis dét år, hvor Amager blev landfast med hovedstaden er et godt tidspunkt at begynde historien om Amager Centret.«

Året er 1620 – dét år, hvor Amager Centrets tidrejse begynder. I stueetagen er byggevæggen på modsatte side af butikkerne blevet udsmykket med en 50 meter lang tidslinje, der guider kunderne helt frem til 2020. Dét år, hvor Amager Centrets omfattende ombygning og renovering er afsluttet.

Siden oktober 2017 har håndværkere, murere og elektrikere knoklet 24/7 for at gøre klar til ændre centrets facade, opføre et nyt parkeringshus, etablere nye gulve og lofter, et nyt gårdmiljø og ikke mindst for at gøre plads til 20-30 nye butikker.

»Det er en kæmpe byggeplads, men nu har vi brugt mere end et år på at rive ned, så nu begynder vi at bygge op igen,« siger centermanager Kim Jensen.

Den kreative byggevæg

Amager Centrets marketingmanager, Camilla Lassen, fortæller, at det er vigtigt, at gøre besøget i byggeperioden så hyggeligt som muligt:

»Vi har leget med tanken om om at kunne bruge en byggevæg mere spændende. Vores idé om en tidslinje var på arbejdsbordet i en periode, og der er virkelig kommet en spændende og kreativ tidslinje ud af projektet. Det starter i 1620 og slutter, hvor det nye Amager Centret står færdigt i den oprindelige arkitektur fra 1950erne med et stilfuldt og klassisk udtryk. Undervejs er der citater og fakta, der underbygger historien. For eksempel at Christian IV lod Knippelsbro opføre, og om hvordan navnet opstod, og at Knippelsbro er at finde på vores nuværende 200 kroner-sedler.«

Blandt Amager Centrets historiske højdepunkter kan nævnes indvielsen i 1975 og årene fra 1975 til 1998, hvor Amager Scenen huserede med blandt andre Volmer Sørensen, Jørgen Buckhøj, Jan Hertz og Martin Miehe-Renard som direktører.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

ANNONCE: Få en snak med Venstre i Amagercentret idag!

Ild i tøj i en tørretumbler