Jørgen Halskov deltager i aften i X Factor. Foto: Lasse Lagoni

X-Factor-deltager fra Bryggen: Jørgens sang får Sofie Linde til at fælde en tåre

I aften klokken 20 deltager den 65-årige gymnasielærer Jørgen Halskov fra Islands Brygge i X-Factors five chair challenge – en slags stoleleg, hvor kun fem deltagere bliver udvalgt af deres coach til at gå videre til næste udsendelse.

Aftenens afsnit er optaget på forhånd, og Jørgens sang får faktisk programmets vært Sofie Linde til at knibe en tåre, og Thomas Blachman kvitterer for sangen ved at give Jørgen en stol. Om han stadig har den, når programmet er slut, og dermed går videre, må han ikke fortælle.

Jørgen skrev sangen til sin ældste datter Mette, dengang hun var trekvart år. Et år senere fandt familien ud af, at Mette er døv.

“Sangen hedder ‘Sangfuglen’, og jeg skrev den, mens hun sad og legede på gulvet hjemme hos mine forældre, og jeg sad ved klaveret. Den hedder stadig Sangfuglen, selv om det viste sig, at hun ikke kan synge. Men hun er faktisk meget musikalsk,” fortæller Jørgen Halskov.

Datteren Mette er for længst voksen, og da Jørgen tidligere var til audition i X-Factor, vandt han dommernes hjerter med en anden meget personlig sang – ‘Møllerne i Grækenland’ – om Mettes nu seksårige søn August.

“Et af de steder, hvor Mette og August finder sammen i musikken, er når de stiller sig op foran en tv-skærm og danser til Just Dance Now (et program, der fx via Playstation instruerer i dans på skærmen),” fortæller Jørgen.

Det musikalske ligger til familien.

“Både min kone og jeg synger i Bryggens Kor. Vi mødes hver tirsdag aften i Tango Bar omme bag Brugsen i Njalsgade, og kan du ikke skrive, at vi mangler nogle mænd i koret, nogle basser?” siger Jørgen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Krudtugle- og lækker varm jazz i vinterkulden

Hvilken musik er der indeni Hans Engell? Mød ham i Mogens Dahl Koncertsal