Marie Isabell hjemme i stuen, hvor der bliver karaoke¿et igennem. Foto: Martin Sørensen.

Sang nummer 4: Fra hjemmekaraoke til Grand Prix-glamour

SANGFEST. Amager-sangerinden Marie Isabell Reinhold går lørdag på scene til melodi grand prix med sangen »Dancing with you in my heart«. Hun er ellers mest vant til at indspille karaoke-videoer hjemme i sofaen.

GYLDENRISPARKEN: Marie Isabell Reinhold stiller op til melodi grand prix med sang nummer fire ”Dancing with you in my heart”. Hun blev spottet af Danmarks Radio gennem sin Instagram-profil, hvor hun hygger sig med at lægge sangklip op. Det har været en hobby, siden hun blev alenemor for ni år siden, fortæller hun, da vi møder hende i lejligheden i Gyldenrisparken.«

Karaoke-dronning

»Ja, det er helt sindssygt… Jeg har bare altid elsket at synge. Jeg har sunget meget på karaoke-barer til den lyse morgen og i band, da jeg var yngre. Jeg har prioriteret at være mor, indtil min søn Casper er stor nok til, at jeg kan tage mere ud og gøre noget ved musikken. Jeg har heldigvis verdens bedste familie, som allesammen bor lige her omkring og støtter mig.

Men det er egentlig bare fordi, jeg har siddet her og kedet mig, og så var der kommet en karaoke-

Foto: Martin Sørensen.

app, hvor man kan lægge lys og effekter på. Det er så fint. Det var meget grænseoverskridende at lægge dem på Instagram i starten, men det var hyggeligt. Og så er jeg faktisk blevet spurgt de sidste fire år, om jeg ville være med i grand prix, men jeg har simpelthen ikke haft tid – og mod. Jeg har faktisk lidt sceneskræk, så det er lidt voldsomt med sådan en kæmpe scene.

Men teksten til det nummer greb mig bare så meget. Lige der, hvor jeg er i mit liv lige nu. Med de kampe, jeg har været igennem med min søn, og håbet om, at der kommer en ny tid, hvor vi gør alt med kærlighed, så gik den lige i hjertet. Og melodien rammer genren helt perfekt: Det glade Birthe Kjær-smil, løft, konfetti-moment og det hele.

Grandprix-hygge

33-årige Marie har gået i skole på Højdevangens Skole, og familien har altid haft et særligt forhold til Højdevangskirken. Her mødes venner og familie på lørdag i menighedslokalet for at følge Grand Prix-slaget i Herning:

»Der er langt fra Amager til Herning, selv om melodi grand prix betyder rigtigt meget for os som familie. Det er en af de ting, vi bare skal sidde sammen om. Så det er lidt underligt ambivalent, at jeg ikke skal være med til det i år, men jeg skal jo noget, der er meget federe. Og de har simpelthen lånt menighedshuset og inviteret 50 af mine venner og familie. Så ikke nok med, at de passer min unge, de holder også fest i mit navn,« griner Marie Isabell.

Starstruck i Sverige

Men selv med flere års grand prix’er på bagen kan hun ikke remse en håndfuld favoritsange op:

Foto: Martin Sørensen.

»Det er nok egentlig mere hyggen i det. Jeg er nok mest til musik fra før, jeg blev født. 60’er-70’er rock som Jimi Hendrix og den slags. Jeg er ikke så stor fan af den danske musikscene de sidste 10-20 år. Men min favorit er klart Brødrene Olsens fra 2000, som også endte med at vinde. Den er virkelig fed – den danske version. Jeg kunne bedre lide det, dengang hvert land stillede op med en sang på deres eget sprog. Det var så fint. Så jeg håber på at lave en dansk version af den her, hvis sangskriverne vil være med til det.«

Én af dem er den skotske hitmager John Ballard, der i 1990’erne skabte succes-bandet Ace of Base.

»Det var ret vildt for mig at finde ud af, for det vidste jeg ikke, da jeg sagde ja. Jeg var i Göteborg for at indspille sangen, og så hang der Ace of Base-plader over det hele – og jeg var jo poptøs i Buffalo-sko og Northface-tøj, da jeg hørte dem som teenager. Jeg blev helt ’starstruck’…

Amager-kultur i blodet

Marie har arbejdet i flere år som Sosu-assistent i hjemmeplejen ved Sundparken. Hende og vennen Anders Brandt har startet et projekt, hvor de synger for demente på forskellige plejehjem.

»Det er der jo ikke nogen penge i, men vi gør det af interesse. For det er så vildt, det der sker med de ældre mennesker, når de hører noget musik, de kender. Der er jo nogen, der er nødt til at gøre det.

Min tilgang er via mit fag, hvor jeg ved, hvad det gør ved kroppen. Vi bruger erindringsbilleder: har billeder med, der vækker noget til live for den generation, de er I. Lidt ligesom Kim Larsens ’Glemmebogen’ med de gamle viser. Nu er de gamle så en anden generation, så vi finder noget fra deres barndom.

Jeg har boet på Amager, siden jeg blev født, og har arbejdet på næsten alle plejehjem på øen. Jeg er amagerkaner helt ind til benet. Kommer aldrig til at flytte herfra.

Jeg sørger altid for at støtte de lokale butikker. Da jeg var lille, der osede man jo på Amagerbrogade

Foto: Martin Sørensen.

– det har man ikke gjort i mange år. Og det nye, det er virkelig farligt. Jeg kører jo meget på gaden i mit job, og jeg hænger hele tiden i trafikken. Det måtte godt bare være, som det altid har været,« griner Marie og fortsætter:

»Til gengæld er Amager Strandpark noget af det mest fantastiske, man har lavet – selv om jeg også lige skulle vænne mig til det. Det bruger vi rigtig meget. Og så er Amager Centret jo genialt: Der hang vi ud, da vi var i vores ’teenage-hængud-i-storcenter’-periode. Fordelen ved at bo det samme sted hele livet er, at man kender virkelig mange mennesker. Har gået i skole eller til dans eller alt muligt andet med dem,« fortæller sangerinden, som gik til dans i Markmandsgade, fra hun var syv til 20 år gammel.

»Og Amager har jo også givet mig musikken. Jeg gik på fritidshjem i Sundby Algård, da Rockers By Choice og Humleridderne var store, og kendte alle dem. Det var det fedeste sted ever…

Det bliver vildt, når man nærmest aldrig har stået på en scene før, pludselig at skulle stå der til Danmarks største show. Men nu har jeg jo ligesom sagt ja, og jeg skal heldigvis ikke bruge det til noget bagefter, som nogle af de andre skal. Men jeg håber da, at jeg kan komme i gang med et band og stå hver torsdag i et øvelokale og få en øl med gutterne,« smiler Marie Isabell: Sang nummer fire.

Mere Ama’r på scenen

Marie er ikke den eneste repræsentant for Amager i det danske Grand Prix-felt:

Musicalstjernen Rasmus Faartoft Fra Fredericia Teater bor også på Amager, og hans sang nummer tre »Hold My Breath« er skrevet af Martin Skriver, som også bor på øen og vandt Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X i 2016.

Faartoft er født på Herning Hospital og har optrådt i adskillige musicals i Herning, så han har altså lidt af en hjemmebanefordel ved Grand Prix’et. Han har medvirket i »Shu-bi-dua – The Musical« og kæmpehittet »Seebach«, hvor han blandt andet spillede rollen som Grand Prix-værten Erling Bundgaard. Lige nu er han aktuel i Folketeatrets opsætning af »Mød mig på Cassiopeia«.

Den på én gang storladne og sårbare Grand Prix-ballade er skrevet specifikt til ham.

»Da jeg hørte den første gang, blev jeg meget rørt, fordi den vækkede en stor genklang i mig. Samtidig er sangen en universel fortælling, der handler om, at det af og til kan være svært at acceptere sig selv i den verden, vi lever i.

Jeg håber, at sangen kan få folk til at føle, at det er okay at være den, man er. Det er i hvert fald, hvad den har gjort for mig,« siger Faartoft.

Også i sang nummer seks er der et islæt fra øen, da Peter Lützen fra Humørekspressen er Amager-dreng. Han og resten af det nye dansktop-orkester Søren Schou, Christian Kroman og Chang Il Kim stiller op med deres egen sang »Dronning af baren«.

 

Fakta: Dansk Melodi Grand Prix 2019

Lørdag 23. februar kl. 20.00-22.00

Boxen, Herning

Vises på DR1

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Se videoen: Zoologisk Haves løveunger boltrer sig under åben himmel

Carpark Festival søger upcoming navne