Hvad skal der være på Nyholm?

CHRISTIANSHAVN: Lene Tranberg, arkitekten bag flere kendte bygninger i København, blandt andet Skuespilhuset, og nyudnævnte stadsarkitekt Camilla van Deurs er blandt oplægsholderne til det næste borgermøde om Nyholm.

Christianshavns Lokaludvalg har taget initiativ til endnu et borgermøde om Nyholm for at fortsætte den åbne dialog om øens fremtid. Formålet med det offentlige møde er denne gang at få belyst områdets potentialer fra forskellige faglige vinkler.

Derfor har lokaludvalget inviteret en række eksperter, som skal belyse Nyholms udviklingsmuligheder – heriblandt prisbelønnede arkitekt Lene Tranberg, stadsarkitekt Camilla van Deurs, GHB’s landskabsarkitekt Jacob Fischer og kulturhistoriker Inger Wiene fra Storm20, tidligere Københavns Bymuseum.

»Vi glæder os meget til at blive inspireret og få kvalificerede bud på Nyholms udviklingsmuligheder, og vi håber, at vores fokus på arkitektur, kulturhistorie og debat kan være med til at sætte fantasien og drømmene fri – også blandt politikerne i folketingets forsvarsudvalg og borgerrepræsentationen,« siger Poul Cohrt, Formand for Christianshavn Lokaludvalg.

International konkurrence

Lokaludvalget ser gerne, at der etableres et samarbejde om øens fremtid mellem Forsvarsministeriet, Kulturministeriet og Københavns Kommune om Nyholm. Lokaludvalget har derfor inviteret borgerrepræsentationen og folketingets forsvarsudvalg til mødet. Det er lokaludvalgets ønske, at der udskrives en international idékonkurrence for hele området og ikke blot enkelte dele af Nyholm.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Carpark Festival søger upcoming navne

Nu skal I tjene to millioner om året for at købe hus på Frederiksberg