Demonstranterne skabte en folkering omkring Christiansborg i protest mod at Folketinget affreder områder, som kommunen bruger til at betale sin Metro-gæld. Foto: Emil Ryge

Demo for fred på fælleden

Lovforslag. Skepsis omkring freden på Strandengen, men stadig flertal for byudvikling på campingarealet.

AMAGER FÆLLED: Søndag ved middagstid markerede københavnerne deres utilfredshed med Folketingets indgriben i flere fredningssager i byen. Deltagerne protesterede ved Christiansborg mod, at Folketinget ophæver fredninger, så kommunen kan betale sin Metro-gæld med byudvikling på de ellers fredede arealer.

Se billedserien: Københavnere demonstrerede mod at droppe naturfredninger

Fredningsalliancen, der blandt andre består af Amager Fælleds Venner, havde indkaldt til demonstration på grund af lovforslaget, der ophæver fredningen af campingarealet på fælleden, Stejlepladsen i Sydhavnen, et område ved Selinevej og ændrer fredningen på Bellahøjmarken, så campingpladsen kan udvides.

Områderne erstatter byudvikling på den gamle strandeng på Amager Fælled, der til gengæld bliver fredet.

Det er usædvanligt, at Folketinget går uden om de gængse fredningsmyndigheder, Fredningsnævnet, ved direkte at lovgive om fredninger.

Bekymringer

Selve lovforslaget blev 1. behandlet i Folketinget tirsdag i sidste uge, hvor ordførerne fra Alternativet og Enhedslisten gjorde klart, at de ikke kunne stemme for forslaget.

Begge var bekymret for, om det kunne danne præcedens, at andre kommuner kunne komme med deres ønske om at få affredet et område for at tjene penge. Enhedslisten var også bekymret for, at det ikke kan lade sig gøre i praksis at frede strandengen, når 4.000-5.000 indbyggere flytter ind på campingarealet, lige ved siden af.

Resten af partierne sagde god for forslaget. SF var villig til at overveje andre områder til byudvikling, hvis altså kommunen var interesseret.

Lovforslaget blev sendt videre i det politiske system og ventes at blive endelig vedtaget 1. april.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Se billederne: Farver og striber på tegneseriefestival

0

Se billederne: Københavnere demonstrerede mod at droppe naturfredninger