Med Leg på streg foregår undervisningen på tal- og bogstavbaner udenfor. PR foto

Bevægelse i undervisningen: Elever skal lege på streger

TÅRNBY: Bevægelseskonceptet ’Leg på streg’ er kommet på skoleskemaet i udskolingen i Tårnby Kommune, fortæller Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Undervisningen skal rykkes ud i skolegården, så faglighed kombineres med aktivitet. Det er et af hovedkoncepterne i Leg på streg, der er udviklet af Kræftens Bekæmpelse.

Lege afprøvet i et halvt år

Fire lærere fra Pilegårdsskolen i Tårnby har det sidste halve år udviklet, testet og kvalitetssikret aktiviteterne i Leg på streg-konceptet til 7.-9. klasse.

Lærere i hele Danmark kan få glæde af de nye undervisningsmateriale, der skal få mere bevægelse ind i stillesidende fag som dansk og matematik.

»Jeg håber, at Leg på streg til udskolingen bliver praksis på alle kommunens skoler, så skolereformens krav om 45 minutters bevægelse i løbet af skoledagen kan opfyldes på en faglig og meningsfuld måde for eleverne,« udtaler Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen (S), i pressemeddelelsen.

For få bevæger sig i undervisningen

Forskning viser, at kun ni procent af udskolingseleverne landet over bevæger sig hver dag i forbindelse med undervisningen. Desuden bliver flere og flere overvægtige, jo ældre skoleeleverne bliver.

En tidlig indsats i forhold til bevægelse kan øge chancerne for, at man senere i livet har gode og sunde vaner.

»En af de største risikofaktorer for at udvikle kræft er overvægt, hvor fysisk aktivitet spiller en stor forebyggende rolle,« skriver Kræftens Bekæmpelse i pressemeddelelsen. Koblingen mellem sundhed og bevægelse er grunden til, at Kræftens Bekæmpelse har udviklet Leg på streg.   nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Parktræf i Sundbyvesterparken: Kom med ideer til parkens udvikling

Hanne Varming fejrer rund fødselsdag med ny udstilling