Fremad Amagers 19-årige stjerneskud Lukas Engel spiller fremover med nummer 10 på ryggen og er i vinterpausen blevet opgraderet til vice-anfører. Foto: Per Kjærbye

Fremad A. klar til Superliga-jagt

FODBOLD. Fremad Amager starter forårssæsonen med en visit fra Falster på søndag. Forberedelserne med de mange nye spillere har været lovende, fortæller cheftræner Azrudin Valentic, som vil spille med i oprykningsræset.

SUNDBY IDRÆTSPARK: Der er forår i luften, vinteren er for længst glemt, og på søndag tager Fremad Amager fat på forårssæsonen. I løbet af de næste 14 kampe skal det afgøres, om ’Øens Hold’ får en ny sæson i 1. division:

Om det bliver et neglebidende kapløb for at holde nedrykningspladserne på afstand, eller om det måske skal lykkes at kæmpe sig til en af de eftertragtede play-off pladser om adgangsbilletterne til Superligaen.

»Vi har haft en rigtig god opstart med vores træningspas og en optimal træningslejr i Tyrkiet. Vi står med et langt bedre sammentømret hold, og en række spillere, som allerede er i utrolig god form. Vi glæder os,« siger Fremad Amagers cheftræner Azrudin ’Vali’ Valentic.

Fremad Amager møder søndag Nykøbing FC i Sundby Idrætspark, og alt kan ske. Der er otte point til nedrykningsstregen, og bare ét point til playoff-pladserne. Til gengæld er der rigtig mange hold – inklusive Nykøbing – som kan gøre sig forhåbninger om at nå den forjættede top-tre.

Fremad Amager har forstærket sig i vinterpausen. Den unge russiske angriber Anton Googe og den franske playmaker Theo Chendri er blevet hentet til klubben. Samtidig er de to lokale talenter Tunc Tiryakioglu og Bilal Masaad kommet på kontrakt.

»Det giver os nogle flere muligheder at spille på offensivt. Jeg tror og håber på at vi kan presse Nykøbing i bund med en offensiv tilgang og give Fremad fansene nogle mål at juble over,« siger cheftræner Vali.

Officiel indvielse

Fremad Amagers kamp mod Nykøbing FC kommer også til at markere den officielle indvielse af den ’nye’ Sundby Idrætspark.

Københavns Kommune har lagt helt ny kunstgræsbane og sat lys i Sundby Idrætspark, og fodboldklubberne B 1908 og Fremad Amager har ønsket at udtrykke deres taknemmelighed med en officiel indvielse på søndag.

»Vi har sammen med B 1908 inviteret en række af de politikere, som står bag projektet, og håber at kunne give dem og alle andre en rigtig dejlig oplevelse i Sundby Idrætspark,« siger Fremad Amager Elites direktør Michael Jahn som lover en folkefest med musik, gratis pølser til de første 200 fremmødte og popcorn til børnene indtil kampstart – og forhåbentlig en seværdig fodboldkamp.

Dørene åbnes søndag klokken 12.45, kampen starter 13.45 og billetter kan købes på boldbillet.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Debat: Lukning af dele af Peter Bangs Vej i over et år på grund af skybrudsprojekt

Ny ejer: Carsten byder på vin og egen produktion af olie