Stædigt borgerpres: Derfor kalder vi til klimakamp hver torsdag

GADEMØDE. Tre organisationer inviterer hver torsdag morgen til ‘Klimapåmindelsen’ foran politikernes indgang til Christiansborg. Vi hilste på nogle af de 300-400 deltagere i torsdags.

CHRISTIANSBORG: Hver torsdag morgen samles et par hundrede personer – og der er nye ansigter hver gang, fortæller arrangøren – i Rigsdagsgården på Christiansborg. Lige der hvor Folketingets politikere ankommer til dagens dont.

Siden 25. oktober sidste år har de tre organisationer 350 Klimabevægelsen i Danmark, Bedsteforældrenes Klimaaktion og Den Grønne Studenterbevægelse arrangeret dette samlingspunkt for klimabevidste borgere for at minde politikerne om, at de har ansvar for landets klimalovgivning og for at opfylde klimamålene i Parisaftalen fra 2015.

Netop i torsdags var der mødt ekstra mange frem på morgenkvisten. Ugens taler var nemlig Connie Hedegaard, tidligere konservativ politiker, tidligere klimakommissær og i dag bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito.

Hun indtog talerstolen – en gammel ølkasse – og blev hyldet som en folkehelt og hyldede tilhørerne tilbage.

»Sjældent har vi set så mange nære et ægte engagement i klimakampen. Ikke bare jer, der er her, men virkelig, virkelig mange mennesker i alle dele af samfundet. Det er super super positivt,« sagde Connie Hedegaard blandt andet.

Hun opfordrede tilhørerne til at insistere på et fokus på klimapolitik i den kommende valgkamp.

Hør et uddrag af hendes tale her:

Hver torsdag er klima-torsdag

Tre organisationer inviterer hver torsdag morgen til ‘Klimapåmindelsen’ foran politikernes indgang til Christiansborg. Læs mere på kbhliv.dk

I øjenhøjde med politikere

Arrangørerne insisterer på, at Klimapåmindelsen ikke er en demonstration i traditionel forstand men et gademøde, hvor man møder politikerne i øjenhøjde uden at råbe eller pifte af dem.

Hver torsdag sendes en facer op på trappen for at invitere politikere over til en snak med Klimapåmindelsen. Den invitation har især oppositionspolitikere, men også blandt andre klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) taget imod.

I torsdags var det Alternativets Uffe Elbæk, der kom op på ølkassen og bekræftede for tilhørerne, at det nytter noget de er der, torsdag efter torsdag.

Klimapåmindelsen foregår hver torsdag kl. 8.30-10.00 i Rigsdagsgården på Christiansborg, indtil en ny regering er valgt. Se mere på Facebook-siden Klimapåmindelsen og www.klimabevaegelsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Elever: “Karakterer er det største pres”

Den fede groove er en fælles passion