Bands fra fritidscentret Kongovej på scenen til den første Open Stage-koncert. Foto: Anders Bentzon..

Nyt koncept vil give uprøvede bands chancen

TALENTSCENE. Drømmer du og dit band om at fyre den af på scenen i et rigtigt spillested? Så er de nye »Open Stage – BETA« koncerter måske lige det, I leder efter.

ØRESUNDSVEJ: De helt unge musikalske talenter, som ikke har prøvet at optræde rigtigt før, skal frem i rampelyset på Amager Bios lillesøster-scene BETA.

Tænketank om vækstlaget

I forrige uge var der urpremiere på konceptet ’Open Stage Beta’, hvor Amager Kulturpunkt havde inviteret Kongovej Fritidscenter og Klub sammen med pædagog Lars Fobian Robrahn til at stå for en koncertaften, hvor hvert band spillede to til fire numre i fuldt spotlight.

Foto: Anders Bentzon.

Initiativet er udviklet af lederen af Amager Kulturpunkt under Kultur S Eva Rehling sammen med en tænketank under Amager Kulturpunkts brugerbestyrelse. Den består ud over lederen af Bjørn Karlsholt, Lone Frisch, Frede Fup, Jimmy Rohardt Sørensen og Kira Hulsart.

»Tænketanken beskæftiger sig med udviklingen af musiklivet på Amager og har i den næste periode fokus på den del af vækstlaget, der er inden man er dygtig nok til at få et decideret job på et spillested. For at understøtte det helt spæde, spirende vækstlag på Amager, vil vi fire til seks gange i løbet af 2019 åbne BETA op for mere eller mindre uprøvede bands og solister, som gerne vil prøve kræfter med at stå på en rigtig scene på et rigtigt spillested,« fortæller Rehling.

Det vilde sus

Et af tænketankens og bestyrelsens medlemmer er Frede ’Fup’ Norbrink. Han var selv igennem mange prøvelser, da han ville kaste sig ud i livet som rockstjerne for snart 60 år siden, mindes han:

»Jeg husker stadig, da jeg selv startede i 1961, og vi spillede små obskure steder, fik kvajet os

Foto: Anders Bentzon.

gevaldigt for derefter at gå i øveren igen og rette op på en masse ting.

Årsagen til at vi laver sådan en slags upcomming-scene for kommende stjerner er, at der ligesom mangler et led imellem det at få sit første musikinstrument, øve med sine teenagevenner i månedsvis, danne det første band, og til at man står på scenen for første gang og prøver det vilde sus, når noget lykkes – og derefter får opnået noget selvsikkerhed og troen på, at det er det rigtige, man har gang i.

Beta kan bruges til, at de nye bands har deres venner med til at bakke op om deres egne præstationer, men også de andres. Og man behøver kun at optræde med tre-fire numre, så det virker overskueligt for stjernefrøene. Og sidst, men ikke mindst, så er det også rart at vide, om man skal kaste sig ud i en musikkarriere eller gå i gang med en bankuddannelse.

Det er det første møde med publikum, vi finder interessant, og hvem ved, måske en dag står man så med en Grammy for et eller andet – jeg personligt håber stadig,« griner Frede.

 

Fakta, Open Stage – BETA

Hvis du tænker at det er dig eller dit band, der skal have chancen, skal du sende en mp3 med en prøve på din kunnen til openstage@beta2300.dk for at komme i betragtning til de begrænsede pladser, der trods alt er. Frist for indsendelse er 1. april.

Nærmere information og tilmelding via Facebook-begivenheden »Open Stage – BETA«

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kom til ‘Barsels Break’ i Field’s

Rootys salater giver dig god klimasamvittighed