Modelfoto: Shutterstock

VUC-elever boykotter terminsprøve: Nej tak til digital eksamensvagt

DIGITAL VAGT. Elever på HF & VUC København Syds afdeling i Tårnby boykotter torsdag deres terminsprøve i protest mod en digital eksamensvagt. Et program de skal downloade, som overvåger brug af hjemmesider og affotograferer skærmen med jævne mellemrum.

TÅRNBY: Elever på HF & VUC København Syds afdeling i Tårnby har besluttet at boykotte deres terminsprøve i engelsk torsdag morgen.

Det gør de i protest mod, at de er blevet bedt om, inden terminsprøven, at downloade et program – Den Digitale Prøvevagt – der blandt andet overvåger elevernes brug af hjemmesider.

»Og så tager den screen-shots af din skærm og gemmer det i fire måneder. Den skal installeres inden vores terminsprøve, har vi fået besked på,« fortæller Katja Borhus Lerche Nielsen, der læser den toårige HF hos HF & VUC København Syd.

Eleverne vil møde op klokken otte torsdag morgen, og senere deltager de klokken 12 i en demonstration foran Christiansborg.

Flere ungdomsuddannelser i Danmark er i gang med lignende protestaktioner blandt andet Odense Tekniske Gymnasium.

Frygter for datasikkerhed

Eleverne frygter for datasikkerheden, fordi de skal installere overvågningsprogrammet på deres private computere.

I en artikel på dr.dk fortæller it-sikkerhedsekspert hos CSIS Security Group, Peter Kruse, at han også ville være bekymret, hvis han var elev.

»Der er nogle angrebsmetoder, som måske ikke er blevet overvejet tilstrækkeligt. Programmet kommunikerer med en server, og det er muligt at lægge sig imellem og overtage kommunikationen,« siger Peter Kruse til dr.dk og advarer imod, at overvågningsprogrammet kan være mål for en hacker, fordi programmet ikke sletter sig selv.

Undervisningsministeriet oplyser i artiklen, at systemet er testet grundigt og en fejl, som gjorde, at et enkelt screenshot blev gemt lokalt på pc’en, »vil blive rettet inden systemet for alvor bliver taget i brug,« skriver ministeriet til dr.dk.

Læs hele artiklen her.

Der er etableret en åben Facebookgruppe under navnet Boykot af Den Digitale Prøvevagt, som opfordrer elever i hele landet til boykot og tilbyder en stribe links til andre artikler i sagen.

Andre nyheder

Artiklen er rettet fredag 8. marts med uddannelses-institutionens korrekte navn, som er HF & VUC København Syd.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Du glade festtid, nu kommer arbejds- og aldersspørgsmålet

0

København hædrer smukt byggeri: Her er de nominerede til publikumsprisen