Det er helt unikt: Lille Mølle købt tilbage fra Nationalmuseet

Den unikke Lille Mølle på Christianshavn Vold – Løvens Bastion – genåbnes. Det sker efter Fonden Ejnar og Johanne Flach-Bundegaard har tilbagekøbt Lille Mølle fra Nationalmuseet.

CHRISTIANSHAVN: Fondens formand Tanya Schlier oplyser, at fonden glæder sig til at få genåbnet Lille Mølle med forskellige aktiviteter.

»Vi vil sikre man kan både opleve og benytte museumshjemmet – helt i ånden efter de rejselystne og selskabelige tidligere beboere, samt sørge for at man igen kan få god mad og drikke i de smukke omgivelser,« fortæller Tanya Schlier i en pressemeddelelse.

Nationalmuseet fik i  1973 overdraget Lille Mølle af Johanne og Ejnar Flach-Bundegaards Fond. Siden har Nationalmuseet passet på Lille Mølle og sørget for, at mange gæster har kunne nyde lidt mad og drikke i restauranten Bastionen og Løven – og siden 1996 har det været muligt at kunne få omvisninger i den del af Lille Mølle, som i 1916 blev indrettet af Ejnar og Johanne Flach-Bundegaard til en særpræget og meget spændende bolig for de to.

I forbindelse med at Nationalmuseet har ønsket at prioritere museets midler til andre bygninger, har Nationalmuseet nu tilbageoverdraget Lille Mølle til Ejnar og Johanne Flach-Bundegaards Fond.

Bygningerne, som er fredet, skal nu istandsættes både udvendigt og indvendigt – og så får offentligheden igen adgang til Lille Mølle.nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Efter drab på ældre på Østerbro: Politiet undersøger flere dødsfald

I seng med arkæologien, fjenden, flisen og kunsten, altså i bogform