Tim Christensen på scenen i Søndermarken sidste sommer. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Dizzy genåbner Bio: Vind billetter

FREMTIDENS SPILLESTED. Fejringen af det nye Amager Bio kulminerer med officiel genåbning med Dizzy Mizz Lizzy 4. maj. Læserne kan vinde billetter til tre koncerter.

KONKURRENCER: Amager Bio fejrer genåbningen med en række koncerter i den kommende tid.

Den officielle genåbningskoncert bliver med et af de største og mest folkekære, danske rockbands gennem tiden: Dizzy Mizz Lizzy. Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen overraskede mange, da de i foråret 2016 udgav »Forward In Reverse«; deres første album med nye sange i godt 20 år. Den lange pause havde været god for deres kreativitet, og publikum kvitterede ved både at købe albummet ind på hitlistens førsteplads og strømme til bandets koncerter i titusindvis.

Mike & The Mechanics har solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan og er i foråret 2019 klar med ’Looking Back Over My Shoulder Tour’.. Turneen vil både inkludere sange fra det seneste, succesfulde album »Let Me Fly« og nogle af de tidligere kæmpehits såsom »The Living Years«, som lå nummer et i USA i firserne. Fansene vil også blive trakteret med »Silent Running«, »All I Need Is A Miracle«, »Word Of Mouth«, »Another Cup of Coffee« og selvfølgelig, den uforglemmelige »Over My Shoulder«. Hit-orkestret gæster Amager Bio 24. april.

International supermusiker: »Man sætter kryds ved den slags steder«

Siden Tedeschi Trucks Band for første gang spillede i Danmark i 2015, har danskerne for alvor fået ørerne op for den eminent spillende bluesrock-gruppe. Allerede et halvt års tid efter den udsolgte debut i Amager Bio spillede de en succesfuld outdoor-koncert på Amfiscenen i Odense, og har siden været tilbage i både Randers og Amager Bio, hvor de hyggede med sejltur og et besøg på Café 5-øren på Susan Tedeschis fødselsdag.

Koncerterne var i høj grad Amager Bios booker Per Abildtrups fortjeneste. Efter han i 2014 blev

Derek og Susan i aktion i Bio. Arkivfoto: Kenny Swan.

henrykt til en koncert i Berlin, måtte han bare få dem med hjem:

»Det var en fremragende koncert fra en flok musikere med meget stor dedikation. Stramme arrangementer og en fantastisk lyd hele koncerten igennem. Jeg har sjældent hørt noget så godt. Susan Tedeschis suveræne stemme og Derek Trucks’ helt unikke guitarspil hæver bandet til noget helt særligt,« siger han.

Derek selv husker tydeligt besøgene og giver Amager Bio dette skudsmål:

»Vi spiller som regel større steder, men når man rammer et spillested, hvor stemningen og lyden er så perfekt, så sætter man kryds ved dem. Når man spiller to aftener samme sted, graver lidt dybere i repertoiret.

Og når vi kan blive i en by et par dage, så vil vi også gerne ud og opleve, hvad den handler om – en arbejdsferie… Det er virkelig et af vores yndlingssteder at spille, så vi glæder os vildt til at komme tilbage.«

Vind billetter

Amager Bio og Amager Bladet udlodder 3×2 billetter til tre koncerter: Tedeschi Trucks Band på søndag 7. april, Mike & The Mechanics 24. april og ikke mindst den udsolgte åbningskoncert med Dizzy Mizz Lizzy 4. maj.

For at deltage i konkurrencen skriver du en mail til jape@amagerbladet.dk senest på fredag 5. april klokken 12.00. Skriv »Amager Bio genåbning« i emnefeltet, skriv hvilken – hvis ikke alle – af koncerterne, du gerne vil opleve, opgiv navn, adresse og telefonnummer i dagtimerne og svar på spørgsmålet: Hvad hedder Dizzy Mizz Lizzys seneste album? Vinderne får direkte besked og skal kvittere for gevinsten inden lørdag klokken 16.00.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Debat: Beliggenhed, økonomi og tilgængelighed

Vinder af de gyldne laurbær er knugende, smuk og en anelse langstrakt