»Den skal hænge her,« siger Brian, der sammen med Christina og butikschefen Kim glæder sig over kåringen til ’Månedens Amagerbutik’. Foto: Martin Sørensen.

Automekanikeren er autodidakt: Brian storsælger vin ad libitum

MÅNEDENS AMAGERBUTIK. Ægteparret Brian og Christina Hultmann har på to år øget omsætningen med 60 procent, efter vinforretningen Vinoble Amager åbnede fysisk butik på Englandsvej 370. Brian, der er uddannet automekaniker, er autodidakt udi vin, men det er ingen ulempe, mener han.

TÅRNBY: Det lå bestemt ikke i kortene, at Amagerdrengen Brian Hultmann skulle handle med vin og spiritus. Brian, der er uddannet automekaniker, fik ødelagt sit knæ og kom i fleksjob.

»Men jeg kunne ikke komme videre med mit liv, så jeg måtte gøre noget. Jeg må være den første, der er hoppet ud af et fleksjob som invalid,« griner Brian – manden bag konceptet Vinoble Amager; en vinforretning han åbnede på Englandsvej 370 for to år siden og driver sammen med hustruen Christina.

Interessen for vin opstod en dag, hvor Brian og en kammerat skulle have lidt god vin.

»Dengang skulle man købe seks eller 12 flasker af den samme vin i en kasse. Vi købte 12 flasker, men kunne ikke lide smagen, da vi havde fået åbnet den første flaske. Klokken tre om natten i halvbrandert blev vi enige om, at det kunne vi gøre bedre. Hvorfor købe 12 flasker af den samme vin, når man kan tilbyde 12 forskellige i abonnemtsløsning. Vi købte domænet der midt om natten uden at vide noget som helst om vin,« fortæller Brian.

Det blev startskuddet til ’Kassen med vin’, som har eksisteret i 17 år på nettet. Og for nøjagtig to år siden – den 31. april 2017 – åbnede den fysiske butik, Vinoble Amager.

Skål og tillykke! Foto: Martin Sørensen.

Rasmus Modsat-typen

»Jeg har gjort det modsatte af de fleste, som har startet vinhandel og så lavet netbutik bagefter. Men det kan betale sig. Omsætningen er steget med 60 procent i de to år,« forklarer Brian og roser sine nærmeste medarbejdere, konen Christina og butikschefen Kim.

»Vi har i dag over 1.000 produkter – og ja, vi sælger eksklusiv vin og spiritus i den lidt dyrere ende. Men kvaliteten skal være i orden. Jeg kan konstatere, at der har været et stort behov for en vinbutik på Amager, hvor folk kan droppe forbi og deltage i smagninger og den slags – hvad enten det er kunder, der er til gin, rom, whiskey, portvin eller rødvin.«

Har købt øverste etage

Brian afslører, at parret netop har købt øverste etage i ejendommen, så der i fremtiden kan deltage 48 kunder pr. gang ved smagningerne eller andre events. Eneste minus er parkeringsforholdene.

»Ja, det er virkelig et problem, for mange biler suser lige forbi, når de opdager, at der ikke er mulighed for at stille bilen i længere tid. Men folk er altid velkommen til lige at hoppe ind og bestille til levering. Det er en del af vores service,« forklarer Brian, der inden åbningen på Englandsvej havde et lokale på Strandlodsvej.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så meget vildere bliver Fatamorgana

31

Gudstjeneste i det fri: Borgere i bøn for Stejlepladsens overlevelse