Monika hylder bla. heltene fra pizzarestauranten La Sorpresa. Foto: Monika Mazurek.

Heltene efter Tingvej-branden: Der er fortsat behov for massiv støtte

SUNDBY: Efter storbranden 19. juni på Tingvej, hvor en række lejligheder udbrændte og cirka 40 beboere måtte evakueres, gik Monika Mazurek i aktion. Hun oprettede Facebook-gruppen ‘Indsamling: Efter brand på Tingvej juni 19’ for at indsamle tøj og andre fornødenheder til de pårørende. Sundby Kirke var de første til at indsamle penge, og siden forsatte indsamlingen hos menighedsplejen i Højdevang Sogn.

Sognet varetager indsamlingen og øremærker donationen, således at 100 procent af det indsamlede beløb går til de berørte beboere på Tingvej.

Han (pizzamanden Fadil Tairi, red.) var virkelig dagens helt. Han kom løbende med flere kasser med juice, pizzaer og toiletpapir og stillede op med alt, hvad han overhovedet kunne. Det var fuldstændig ekstraordinært. Han er virkelig en helt særlig person. Han har ingen relation til ejendommen, men har alligevel haft sit hjerte åbent for alle. Monika Mazurek

Og det er en rørt Monika Mazurek, der gør status efter flere ugers hjælpeindsats og især retter en tak til pizzariaejeren Fadil Tairi fra La Sorpresa og menighedsplejen.

»De her mennesker kan slæbe. Hvordan ved jeg det? Det ved jeg fordi jeg så dem komme slæbende med kassevis af drikkevarer og mad til beboerne. Ikke nok med det, så var der ikke langt fra tanke til handling. De var der faktisk cirka samtidig med brandvæsnet. Hvad siger I så? De var på hele weekenden og tilbød mad, drikke og hjælp. Sikke et fornøjeligt naboskab

Hårdt arbejde i kulisserne

Hun oplyser, at der bliver arbejdet hårdt i kulisserne. På nuværende tidspunkt har enkelte familier fra de tre opgave, der udbrændte, fået frigivet deres lejligheder. En håndfuld sidder fortsat klistret til deres telefoner og venter på det afgørende opkald.

»Der er nogle beboere, som ikke har fået tilbud støtte til genhusning, da de enten er alene og/eller er i arbejde. Dem kan kommunen ikke hjælpe. Jeg har været i kontakt med nogle, der fortæller, at de siden første nat har sovet på venners sofaer og er betydeligt påvirket af den manglende ro omkring dem og er ramt af overvældende uvished.

Generelt er der utrolig meget ventetid og uvished for alle beboerne, hvilket familierne beskriver som stressende og virkelig hårdt. De føler at de står i ingenmandsland. Hvem, hvornår, hvor længe, hvordan, hvorfor og i hvilken rækkefølge? Min dybeste medfølelse til de berørte beboere. Der har ikke været nogen fælles samling eller krisestøtte til de berørte familier. Derfor arbejder vi frivillige lige nu på dette, da behovet er stort, understreger Monika.

Behov mere massiv støtte

Under indsamlingen er der blevet doneret tøj, sko, skoletasker, penalhuse, jakker og legetøj. Der mangler på nuværende tidspunkt ikke noget som helst, men der er fortsat behov for massiv støtte til mange familier, der har mistet alt.

Derfor opfordrer Monika til at sende bidrag til molbilepay på 50204040 (Navn: Christian Dahl).

Indsamlingen varetages af menighedsplejen i Højdevangens Sogn, men 100 procent af støtten går til de berørte familier herunder flyttehjælp, møbler, køkkensager, skolesager og ikke mindst psykologstøtte, hvilket der er meget brug for.

»Godt kæmpet Amager, slutter Monika sin statusopdatering.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokalpris blev uddelt: Handelsforening blev hædret med Kulturbuketten

Løftet pegefinger fra en livredder