Illustration af fornyelsen af Backersvej med cykelstier.
Illustration af fornyelsen af Backersvej med cykelstier. - Foto: Københavns Kommune

Sådan ser Backersvej ud i fremtiden

DEBAT: I Københavns Kommunes budgetaftale 2020 blev der sat penge af til første fase af en opgradering af Backersvej med bump, vejbaneforskydninger og hævet cykelsti, herunder hastighedsreduktion på 40 km/t ved Skolen ved Sundet. Det er vi rigtigt glade for.

I snart fem år har vi kæmpet sammen med institutioner og beboere i området for at få styr på de mange hastighedsoverskridelser og lejlighedsvise vandvidskørsel som præger den lange og lige Backersvej. Nu kan første del af vejen blive tryg at færdes på for alle, også cyklister og gående. Det er glædeligt at partierne på rådhuset også kunne se fidusen i det.

I den sammenhæng vil vi pege på den store lokale opbakning til projektet, det har uden tvivl gjort forskellen i et budget med begrænsede midler. Med knofedt kommer man langt, når sagen er rigtig og tilgangen konstruktiv. Men uden opbakning fra lokalområdet kommer man ikke i mål. Så mange tak for det.

Vi glæder os til at samarbejde med forvaltningen om at udmønte pengene, så de giver størst mulig værdi.

Og så kæmper vi selvfølgelig videre for at få fase to næste gang, fra Samosvej og ned til kommunegrænsen. Det er den allermest lige del af vejen, og dermed mest udsat for høj hastighed. I den forbindelse hører vi meget gerne fra flere der bor på den strækning. Fase to kommer ikke af sig selv, så jo flere der bakker op, jo bedre.

IBEN LINDEMARK OG RASMUS STEENBERG, Amager Øst Lokaludvalg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Der er stadig lokale forhåbninger om at flytte cykelparkeringen fra grusarealer ved Enghave Plads. FOTO: Mikael Stenstrup

Stort lokalt ønske: Fjern cykelparkeringen fra Enghave Plads

Scandic Kødbyen fejrer 1 års fødselsdag

Året der gik: Scandic Kødbyen gør status