- Foto: Scanpix/Iris.

Brev fra bladet: Spot på specialbutikkerne

EN TUR NED AD Amagerbrogade kan være en trist affære. Der er langt mellem de gode gamle specialbutikker. Mange er lukket. Bukket under for konkurrencen. Fra de store butikscentre. Og fra den hastigt voksende nethandel. Til gengæld er der en blomstrende tendens til, at takeaway, pizzariaer, døgnkiosker og frisører vil overtage det meste af Amagers handelsstrøg.

Det er en bekymrende udvikling. For uden specialbutikker vil Danmarks længste handelsgade lide en stille og rolig død. Om vi kan lide det eller ej. Der er blevet råbt vagt i gevær de sidste ti år, men ingen har tilsyneladende gjort noget for at kaste mere spot på specialbutikkernes betydning for den lokale handel.

Amager Bladet uddeler prisen ‘Månedens Amagerbutik’ baseret på kundernes anbefalinger. Og interessen er enorm. Det står lidt i skærende kontrast til den virkelighed som de selvstændige forretningsdrivende oplever. Men det er positivt, at der er så mange kunder, der giver udtryk for, hvor meget de holder af de lokale butikker. I januar kårede vi Broders som ‘Årets Amagerbutik’. Broders har nu åbnet endnu en butik. Og vinylbutikken Amager Records, der blev kåret til ‘Månedens Amagerbutik’ i november 2018 har oplevet en sand kundestorm. Amager Records er nu flyttet til et større butikslokale på Amagerbrogade.

Man kunne ønske, at andre melder sig på banen med tiltag, der kan drysse lidt guldstøv over butikkerne.

I Madrid er bystyret klar med en messingplade i fortovsflisen – lige foran butikken, hvis den har eksisteret uafbrudt i 100 år. Jeg tænker, at mindre kan gøre det. Hvad med at hædre og markere alle de specialbutikker, der har serviceret lokalbefolkningen – både i gode og dårlige tider – med en messingplade for 25 års god tjeneste i gadebilledet. Naturligvis kan en messingplade ikke vende udviklingen, men det vil skabe opmærksomhed og bidrage til den positive branding af specialbutikkerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hønsebanko er det en høne og dens klatter, der afgør tallene.

Skidende høns hos Kop & Kande

Nyt e-sportcenter er åbnet på Hejrevej i Nordvest.

Nyt e-sportcenter åbnet i Nordvest: »HYDR er for alle«