Billedet er en skitse over, hvordan Lynetteholmen umiddelbart skal se ud
Billedet er en skitse over, hvordan Lynetteholmen umiddelbart skal se ud - Foto: FOTO: Arkivfoto

Der er brug for debat om Lynetteholmen

Ulla Rosenvold

Kommunistisk Parti Amager

Københavns Kommuneplan 2019, der er i høring, omfatter også beslutningen om etablering af øen Lynetteholmen med boliger til omkring 35.000 mennesker efter 2031. Salget af grunde skal finansiere metro til området og etablering af en østre ringvej med havnetunnel.

Det er helt uacceptabelt og totalt udemokratisk at en så vidtrækkende beslutning tages af en snæver kreds af politikere på Christiansborg og Københavns Rådhus og derefter lanceres som en kendsgerning uden nogen som helst form for offentlig debat.

Der rejser sig en række spørgsmål, som fortjener nærmere analyse og debat. For eksempel: Er der overhovedet brug for 35.000 flere boliger? Hvorfor skal vi lave et stort og dyrt projekt med at bygge en helt ny ø i stedet for at udvikle hovedstadsområdet mod vest, hvor pengene ville række meget længere? Hvorfor skal vi trække endnu mere trafik ind i København?

Med Lynetteholmen ser vi igen modellen, hvor byudvikling lægges over i et lukket selskab fjernet fra demokratisk kontrol og indsigt. Og der bruges samme model som med Ørestaden, hvor etablering af ny infrastruktur hænges op på salg af grunde så dyrt som muligt.

Der er behov for saglig orientering om hele Lynetteholm-projektet og en grundig offentlig debat i forhold til, om det er den vej, København skal gå.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Østerbrogade ved Sortedams Sø i 1929.

Østerbro Avis 90 år: Bydelen som den så ud i 1929

Line med sin datter Ellie.

Østerbro Avis 90 år: Line og Ellie: 21 år og 0 år