Franciska Rosenkilde.
Franciska Rosenkilde. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

NYTÅRSHILSEN: Godt nytår, Amager – vi glæder os til at gøre en forskel for bydelens børn

Af Franciska Rosenkilde (Alt), Kultur- og fritidsborgmester

2019 har på mange måder været et år i bæredygtighedens tegn – et værtskab for C40-klimatopmødet, danmarkshistoriens første klimalov og et klimavalg til Folketinget. I Københavns Kommune kunne vi præsentere en ny og ambitiøs mad- og måltidsstrategi. En strategi der forpligter København til at gå forrest i kampen for mere klimavenlige løsninger. I dag er knap 90 procent af maden i de kommunale måltider økologiske. Og med den nye strategi vil vi også arbejde målrettet med at reducere madspild og mængderne af kød i de 70.000 kommunale daglige måltider. Det er en strategi jeg er stolt over at have været initiativtager til.

I år har mit fokus særligt været rettet mod at forbedre mulighederne for, at byens børn og unge kan få adgang til foreningslivets meningsfulde fællesskaber. Derfor er jeg glad for, at vi i år fik sikret penge til at fortsætte FerieCamp i 2020 og oprette nye sociale partnerskaber, blandt andet på Amager. Ligesom det glæder mig, at foreninger som Ørestad IF, der blev Årets Idrætsforening i København, formår at løfte fritidstilbuddene i en helt ny bydel og gøre en forskel for især bydelens børn.

I 2020 kommer fodbold til at fylde en del. Danmark skal være værtsby for EURO 2020, og det bliver noget af en folkefest. En folkefest i rød/hvide farver, hvor idræt og bevægelse er i fokus.

I 2020 kan vi også se frem til en forbedring af Sundbys børnebibliotek. Læselyst, sproglig udvikling og legende tilgang til litteratur er tænkt ind i udviklingen af det nye børnebibliotek. Jeg glæder mig til at se det nye børnebibliotek stå klar til byens yngste læseheste og dem, der har lyst til at bruge bibliotekets rum.

Godt nytår til jer alle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nordbro ligger lige ved siden af Nørrebro Station og har en pragtfuld udsigt over byen

Nytårsvandring i 96 meters højde

Torsdag aften blev cyklister, biler og busser angrebet med fyrværkeri på Nørrebro.

Efter beskydning med fyrværkeri: Politiet sætter ekstra ressourcer ind