Der bliver ingen sidste skoledag for afgangseleverne i år.
Der bliver ingen sidste skoledag for afgangseleverne i år. - Foto: Arkivfoto

Pas på 6.-9. klasserne. Vi er på vej mod et skred i den gale retning!

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Af Helle Bonnesen (K), Medlem af Borgerrepræsentationen, Medlem af Børn- og Ungdomsudvalget.

Mange små borgere er startet igen i daginstitutioner og de små skoleklasser. Så langt så godt. Men 6.-9. klasserne lever et hengemt liv i denne Covid-19 tid. De er stadig henvist til fjernundervisning.

Fjernundervisning er mange ting. Hver skole kører deres eget system, og det er godt med lokal ledelse. Men nogle steder er der mere tale om lektier end egentlig undervisning. Samtidig ser vi, at flere og flere elever skipper fjernundervisningen. Ikke overraskende, så er det i høj grad udsatte elever, som siver fra.

Hvis de store klasser ikke kommer i skole igen på denne side af sommerferien, står vi overfor et problem med både mistrivsel og manglende indlæring, som er en rigtig dårlig cocktail. Med mangel på daglig struktur for mange børn, efterfulgt af en lang sommer uden klubtilbud, så står vi overfor en potentiel reel krise for aldersgruppen.

Fra nationalt hold er der ikke meget hjælp at hente. I hvert fald ikke endnu. Vi konservative mener, det er både uforståeligt og bekymrende. Vi håber, at undervisningsministeren snart fokusere lidt mere på de større børn og giver kommunerne handlemuligheder. Ellers træder vi selv til. De store børn fortjener bedre.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Amagermanden - Marcel Lychau Hansen - føres ind på retsmedicinsk fredag den 12. november 2010.

Bakspejlet: Det begyndte med et rovmord og sluttede med en voldtægt i en haveforening

Forældre til et børn i en børnehave eller vuggestue på Frederiksberg kan nu blive kompenseret, hvis de holder barnet (eller børnene) hjemme og selv passer det.

Nu kan Frederiksberg-forældre spare penge ved at holde børnene hjemme fra institutionen