Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard håber, at børn i København snart får mulighed for at komme ud på træningsbanerne igen.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard håber, at børn i København snart får mulighed for at komme ud på træningsbanerne igen. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Lad os få sparket fodbolden i gang i København

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester

Støvlerne er snøret, og trøjen er trukket over hovedet på alle de københavnske fodboldbørn, der er så klar til at komme ud på banerne igen.

Men kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde, nøler – og det samme gør DBU – på trods af at Dansk Idrætsforbund og DGI allerede har givet grønt lys for at sætte gang i andre udendørs sportsgrene. Og på trods af at en helt ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at smitterisikoen er minimal i en fodboldkamp.

Så derfor siger jeg det igen, så både borgmesteren og DBU kan høre det: Få nu de børn på græs.

I har et særligt ansvar over for de mange børn, som står og tripper.

Tro på den sunde fornuft hos de tusindvis af dygtige og engagerede frivillige, som er kernen i klubberne. For lige nu tager I med jeres overforsigtighed børnene som gidsler.

Vores forslag i Venstre er konkret, at anlæggene åbnes, mens klubberne opfordres til at lave særlig corona-træning med alle de tekniske og taktiske øvelser, man kan lave uden at have nærkontakt.

Vi skal have gang i skudtræningen, førsteberøringerne, dribleøvelserne og indersideafleveringen.

Det fortjener alle de fodboldelskende børn og unge, som lige nu er afskåret fra en vigtig del af deres normale hverdag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der kommer igen bus i Ullerup - ikke linje 30 som på billedet, og heller ikke linje 34, der kørte strækningen indtil sidste efterår, men derimod linje 33.

Enigt udvalg: Ja til bus på Tømmerupvej igen

Formanden for ‘Dråben i Havet - Gør en Forskel’, Rachel Pryce Roed, er - naturligvis - med, når det går løs med skraldeindsamlingen lørdag 9. maj.

Saml skrald sammen – hver for sig