Anders og Christian - eller er det omvendt?
Anders og Christian - eller er det omvendt? - Foto: Brdr. Simonsen

Tvillingerne Simonsen: Herretøj skal sælges billigt og med masser af karisma

»Vi sælger billigt og har mega travlt. Det er noget sjovere end at sælge dyrt og kigge langt efter kunderne,« lyder filosofien fra tvillingerne Anders og Christian Simonsen, der åbner butik nummer fem i Field‘s.

Selvom tvillinger kan have næsten ens DNA, så har de faktisk ikke samme fingeraftryk. Men ellers er der stort set ingen forskel på Anders og Christian Simonsen – tvillingerne bag butikskæden Brødrene Simonsen. Ja, selv kunderne kan have svært ved at få øje på den mindste forskel, når brødrene laver quizzen »Hvem er Anders og hvem er Christian?« på Facebook.

De blev født for 41 år siden i Frederikshavn. Faren havde en tøjbutik i byen, så brødrene fik detailhandel ind med modermælken.

»Vi syntes det var super spændende at vokse op med mennesker og handel. Vi blev butikschefer i byen og kom derefter til Randers, hvor vi stod for tre-fire butikker. Og så stod vi pludselig i det store København. Det er efterhånden en del år siden,« fortæller Anders.

Og Christian nikker.

»Vi kunne gi‘ den gas«

»Vi købte en lejlighed i Kastrup og begyndte at åbne vores egne butikker. Vi åbnede i Helsingør, så i Ballerup og Slagelse. Det var under Marcus-konceptet. Men så kom finanskrisen og rev tæppet væk under os. Vi måtte sælge butikkerne med tab. Så er det lige man standser op og tænker: Skal vi hoppe ud fra vinduet eller gøre noget helt andet? Vi besluttede at bevise over for os selv, at vi kunne gi’ den gas.

Vi føler begge, at vi er sat i verden for at skabe vækst, så iværksættertrangen skulle ud og leve. Men først rejste vi rundt i Danmark som butikschefer for Bestseller og Betoni og fik vendt dårlige butikker til nogle gode og sunde butikker. Det var på det tidspunkt, vi fandt ud af, at vi kunne vækste fra den ene dag til den anden,« forklarer Anders.

Opskriften er ret simpel, mener Anders og Christian:

»Man skal bare gide at snakke med kunderne.«

»Ja, det er tankevækkende, at der skal så lidt til. Det gjorde vi så i fire-fem år, og vi fik betalt vores gæld af og sparet lidt op. Så var det, at vi åbnede vores første butik i november 2016. I Amager Centret. Under navnet Brødrene Simonsen.«

Billigst og god service

Brødrenes mål er at blive kendt for to ting: At drive Danmarks billigste herretøjsbutik. Og at yde god service.

»Er der noget danskerne kan lide, så er det en god pris. Og vi tror på, at fysiske butikker kan overleve, hvis du yder en god service. Den første forudsætning er en god relation til ham eller hende, der står bag kassen. Så når vi ansætter en person til en butik, så er det personen, vi ansætter. Og ikke personens ellers fine karakterer. Personen skal simpelthen have nogle sociale færdigheder og kunne lide at snakke med mennesker.«

Efter åbningen i Amager Centret blev butik nummer to åbnet i 2017. På Nørrebro. Og året efter blev butik nummer tre åbnet. I Vanløse. Siden er der åbnet butik i City2, og den 6. marts bliver butik nummer fem åbnet. I Field’s.

De frække drenge

»På godt jysk er det gået ganske fornuftigt. Vi kæmper hver dag for at lykkes. Og planen er at blive landsdækkende og være placeret i de største byer. På Sjælland. Fyn. Og i Jylland. Vi tror, det vil lykkes. Vi prøver hele tiden at tænke nyt og være de frække drenge i klassen. Hos os kan kunden få pengene tilbage inden for et år, hvor andre kun giver en uge.

Vi har rigtig mange varer på hylderne. Og derfor skal vi være de steder, hvor der er meget trafik. Som f.eks. i storcentrene. Med brede facader. Butikkerne er i snit 150 kvadratmeter, og det er jo ikke voldsomt. Men kunderne oplever, at der er gang i butikkerne. Og det trækker andre kunder til.

Vores filosofi er, at det er sjovere at have mega travlt og tjene lidt mindre på varerne end sælge dyrt og kigge langt efter kunderne.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

DEBAT: Vi har masser af ideer til at løse problemer med nattelivet

Oplev ‘Artic Stations’ i Møstings Hus fra 28. februar.

Artic Stations: Udstilling med afsæt i Grønland åbner i Møstings Hus