De to piger holder afstand og bruger fodboldmålet til at lave armøvelser
De to piger holder afstand og bruger fodboldmålet til at lave armøvelser - Foto: Foto Anja Berth

Æresmedlem: Hugo Andersen hædret for lang og tro tjeneste

»Vi kan ikke længere have det signal, at en tipoldefar står i spidsen for Amager Erhvervsråd.«

Det var ordene, da Hugo Andersen for et år siden meddelte, at han ikke genopstillede som formand for Amager Erhvervsråd.

Ejeren af Tårnby Karrosserifabrik, der afløste advokat A. Rønn Simonsen som formand i 1996, meddelte sin beslutning ved erhvervsrådets generalforsamling på Radisson Blu Scandinavia Hotel. Og samme sted – blot et år senere – kunne erhvervsrådets nye formand Birger Larsen annoncere, at Hugo Andersen er udnævnt til æresmedlem. Hugo Andersen bliver således nummer tre i rækken af fyrtårne i erhvervsrådets historie, der modtager udnævnelsen. Den første var erhvervsrådets første formand Knud Jensen og den anden var hans efterfølger, Henning Olsen.

Birger Larsen, der er erhvervsrådets femte formand siden stiftelsen i 1984, takkede Hugo Andersen for lang og tro tjeneste – en énmandshær, der gennem årene har kæmpet og talt Amager sag.

Som formand har han været en varm fortæller for bedre vilkår til erhvervslivet, og han har altid været klar til at tage en rask diskussion med folk, der står på et andet synspunkt, men selvom han ofte har stået på øretævernes holdeplads, er han den dag i dag klar i mælet: Det er erhvervslivet, der tjener pengene til velfærden, og derfor må erhvervslivet have bedre rammevilkår.

»Jo, der har været meget at lave i årene. Men tiden er en anden i dag end for 36 år siden.

Politikerne var mere tilgængelige end nu. Det skyldes jo, at opgaverne er accelereret i tempo, hvor man ikke kan føle med. Og vi får hver især en stak dokumenter hver dag, der skal læses igennem. Hverdagen bliver mere og mere travl,« konstaterede 87-årige Hugo Andersen i sin korte takketale.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Politikerne lægger nu enstemmigt op til at bevare Nordhavnstippen i kommuneplanen.

Naturområder skal bevares i Nordhavn

To russere sigtet for at stjæle og videresælge over 1.000 cykler