Godt nyt til de små læseheste, der nu kan se frem til bedre faciliteter på børnebibliotekerne i Sundby og Ørestad.
Godt nyt til de små læseheste, der nu kan se frem til bedre faciliteter på børnebibliotekerne i Sundby og Ørestad. - Foto: Martin Sørensen

Godt nyt til små læseheste: Børnebiblioteker får et løft til en million

Snart kan børnebibliotekerne på Sundby Bibliotek og Ørestad Bibliotek se frem til en mindre make-over.

Børnebibliotekerne er nemlig to blandt seks af kommunens børnebiblioteker, som er blevet tildelt i alt tre millioner kroner til. Der er afsat en million kroner til at forbedre bibliotekerne i Sundby Bibliotek og Ørestad Bibliotek.

Det er netop blevet besluttet af Kultur- og Fritidsudvalget, der har valgt at opgradere seks af de populære, men slidte børnebiblioteker i løbet af 2020 og 2021.

Her vil Københavns Kommune forsøge at tænke temaer som læselyst, sproglig udvikling og en legende tilgang ind i indretningen af de nye børnebiblioteker.

Indretningen af de nye børnearealer trækker desuden på erfaringer fra den nyeste forskning og formidling af fysiske børnebøger, som også benyttes i indretningen af Hovedbibliotekets kommende børneetage.

De seks børnebiblioteker lukker på skift i tre måneder, mens forbedringerne står på. Man vil dog stadig kunne benytte de resterende dele af bibliotekerne.

Udover Sundby Bibliotek og Ørestad Bibliotek er det Østerbro Bibliotek, BIBLIOTEKET Rentemestervej, Vesterbro Bibliotek og Kulturstationen Vanløse, som skal renoveres.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Godt nyt til de små læseheste, der nu kan se frem til bedre faciliteter på børnebiblioteket i Kulturstationen Vanløse.

Godt nyt til små læseheste: Børnebibliotek i Vanløse får et løft

Sangerinden Cæcilie Norby.

Fin pris til Cæcilie Norby