Otto Brandenburg portrætteres af Jesper Lohmann.
Otto Brandenburg portrætteres af Jesper Lohmann. - Foto: PR-foto

Jesper Lohmann hylder Otto Brandenburg på scenen

Var du vild med crooneren Otto Brandenburg og hans flabede glimt i øjet, så kan du opleve en slags gensyn med ham i forestillingen ’Tilløkke Otto – en hyldest til en baggårdspuma’ på Hippodromen i Nørregade.

Her står skuespiller Jesper Lohmann fra Sundby alene på scenen og portrætterer et af Danmarks første rock’n’roll- og popidoler med smagsprøver på mange af de sange, Brandenburg fortolkede, for eksempel Halfdan Rasmussens Noget om Lykke, klassikeren Så Længe Skuden Kan Gå og mange flere.

Otto Brandenburg medvirkede også i film, især med musikalsk indhold, men fik også karakterroller, blandt andet som Herbert i det socialrealistiske tv-spil ’Tilløkke Herbert’ fra 1974, som forestillingens titel er en parafrase på.

Jesper Lohmann har ud over sit virke som skuespiller i de seneste 10-15 år manifesteret sig som sanger, blandt andet i kvartetten med Keld Heick, Stig Rossen og Jesper Asholt, der sammen har specialiseret sig repertoiret fra legendariske Four Jacks, som Otto Brandenburg i øvrigt også var en del af.

Lohmann har tidligere portrætteret andre store musikalske personligheder. I 2010 spillede han Kjeld Petersen i Ned med Alting – op med Humøret, og i 2015 var det den amerikanske legende Johnny Cash, Lohmann hyldede i den musikalske forestilling En Ring af Ild.

Forestillingen Tilløkke Otto er blevet til efter Lohmanns egen idé og manus.

På scenen akkompagneres han af kapelmester Mathias Grove Madsen, Andreas Hatholt på bas, Regin Fuhlendorf på guitar og Kristian Karotki på trommer.

Forestillingen kan opleves 19. februar-15. marts. Billetter på www.folketeatret.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Vanvidskørsel: Kørte ud over Knippelsbro og landede på taget

Det er da godt, at det ikke er snevejr.

Postkort fra … Grøndalsparken