Melia fra Amagerbro (til højre) og Nanna fra Østerbro har håndleddene fulde af egen produktion og glæder sig til, at deres bog om perlearmbånd udkommer. »Det bliver helt vildt,« siger Nanna. »Surrealistisk,« siger Melia.
Melia fra Amagerbro (til højre) og Nanna fra Østerbro har håndleddene fulde af egen produktion og glæder sig til, at deres bog om perlearmbånd udkommer. »Det bliver helt vildt,« siger Nanna. »Surrealistisk,« siger Melia. - Foto: Hanne Bjørton

12-årige Melia og 14-årige Nanna udgiver bog om perlearmbånd: »Det bliver helt vildt«

Om en uge udgiver to purunge piger bogen ‘Lær at lave armbånd og andre smykker med Melia og Nanna’ sammen med forfatter Katrine Memborg. Pigerne blev opdaget via deres Instagram-profiler.

Hvis nogen i starten af 2019 havde fortalt 12-årige Melia fra Sundby og 14-årige Nanna fra Østerbro, at de om et år ville udgive en bog, var de blevet helt paf.

»Jeg tror, jeg ville synes, det var lidt vildt og sejt. Det er ikke alle, der får lov til at udgive en bog,« siger Melia.

»Jeg tror bare, at jeg ville have sagt: No way, det skal jeg ikke!« griner Nanna.

Ikke desto mindre står de to piger på coveret og er hovedpersoner i bogen ’Lær at lave armbånd og andre smykker med Melia og Nanna’, der udkommer 26. februar.

Bogens forfatter Katrine Memborg opdagede først Melias perlearbejde på instagramprofilen @Smykker.by.Melia og siden Nanna på profilen @PearlJamCph.

»Vi kendte ikke hinanden i forvejen – vi mødtes første gang på photoshootet til bogen. Jeg tror, det var der, det gik op for mig, at: Ja, vi skal lave en bog. Inden da havde vi bare siddet hver for sig på vores værelser,« siger Melia.

Til daglig går Melia i 6.B på Sankt Annæ Skole i Sundbyvester og Nanna i 8.U på Heibergskolen på Østerbro.

Og så har de begge haft perlearbejde som hobby i mange år.

»Jeg har lavet perlearmbånd i præcis et år, men jeg har lavet perler siden jeg var tre. Smykker interesserer mig utroligt meget, og jeg har altid brændt for, at lave noget flot. Jeg så et perlearmbånd, som en af mine veninder havde på. Så lærte jeg, hvordan man gør, og så bliver jeg inspireret af alle mulige andre,« fortæller Nanna.

»Jeg tror altid, at jeg har lavet perleplader, og jeg tror, at jeg var fire år, da jeg lavede det første armbånd sammen med min bedste. Så har jeg selv sat mig ind i, hvordan man sætter alle mulige farver og mønstre sammen,« fortæller Melia.

Kom i gang med et salg

Bogen er fuld af billeder af Melia og Nannas armbånd og smykker samt grundig instruktion i, hvordan man syr og væver armbånd i forskellige sværhedsgrader. Og så giver de to piger tip til, hvordan man kommer i gang med at sælge sine produkter via Instagram.

Hvor mange armbånd tror I, at I har lavet?

»Jeg ved det ikke. Jeg har lavet 25 bare til bogen. Jeg tror 150-200, måske flere,« siger Melia.

»Jeg ved det heller ikke. Måske 200-300. Det er svært at huske – jeg har også fået dem solgt i fire butikker,« fortæller Nanna.

Det er ikke sikkert, at det lige bliver perler, de vil arbejde med i fremtiden.

»Jeg har planer om at lave noget kreativt, men om det lige bliver armbånd ved jeg ikke. Lige nu har jeg det bare sådan: Wow!« siger Nanna.

»Jeg ved ikke, om jeg vil lave armbånd. Jeg kunne godt tænke mig at blive advokat eller selvstændig. Eller åbne en forretning med mit eget design. Jeg synes, det er nice, at man kan lave et design, der er ens eget,« siger Melia.

’Lær at lave armbånd og andre smykker med Melia og Nanna’ udkommer 26. februar på Politikens Forlag

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kjeld Brix elsker sin terrasse og det lille stykke have, der følger med lejligheden i stueetagen. Da han og familien flyttede ind i ejendommen i 1974, tilhørte lejligheden her Fru Rimer, og først en del år efter hendes død, fik Brix sin drøm opfyldt om at flytte ned i den lejlighed.

»Det hele bunder i kærlighed til Nordvest«

Camilla Jørgensen er mentor for en ung kvinde. FOTO: PRIVAT

Frivilligt: De hjælper unge på rette vej