Koret Ekkos synger sammen Lyse nætter i videoen på deres facebookopslag. De kunne ikke høre hinanden, da de sang, men havde øvefiler, så de holder tempoet og synger i harmoni.
Koret Ekkos synger sammen Lyse nætter i videoen på deres facebookopslag. De kunne ikke høre hinanden, da de sang, men havde øvefiler, så de holder tempoet og synger i harmoni. - Foto: Stillbillede fra Ekkos video på nettet

Kor synger flerstemmigt sammen – men selvfølgelig på afstand

Ni unge kvinder i det nye Amagerkor Ekkos indsang deres smukke, flerstemmige version af Albertes ‘Lyse nætter’, uden de kunne høre hinanden. I onsdags lagde de videoen på Facebook og planlægger flere sange sammen på afstand i næste uge.

Måske så og hørte du i onsdags den video, som koret Ekkos lagde op på deres Facebookside Ekkos – ellers har du chancen endnu.

På videoen ser og hører man korets ni medlemmer synge Albertes ’Lyse Nætter’ i flerstemmig harmoni, men hvor de hver især sidder hjemme hos sig selv.

»Vi kunne ikke høre hinanden, men havde nogle øvefiler, så vi kunne holde takten,« fortæller Sarah Munksø Lauridsen.

Det er hende du ser på det midterste billede i kolonnen længst til højre. Hun er selv opvokset på Vestamager og bor i dag i Ørestad.

»Vi kender alle sammen hinanden fra koret Nordlys på Tårnby Musikskole, og efterhånden som vi blev for gamle til at gå på musikskolen på forskellige tidspunkter, blev vi enige om at lave et kor sammen. Vi startede i september og øver en gang om ugen på Tårnby Teater, og der havde vi også vores første og foreløbig eneste koncert her i starten af marts,« fortæller Sarah.

Gerne en sang om ugen

Men så kom alle restriktionerne i forbindelse med corona-krisen.

»Så talte vi om, hvordan vi kunne få vores produkt ud, når vi ikke længere kan mødes og give koncert. Vi havde lavet nogle videoer og delt dem med vores netværk, venner og familie, men videoen med Lyse Nætter kom noget bredere ud,« siger Sarah.

Kormedlemmerne havde hørt netop den sang blive sunget i meget af den fællessang, der har været rundt omkring i landet under corona-krisen.

»Og så syntes vi, at den passede så fint på den situation, vi står i lige nu – derfor valgte vi den,« fortæller Sarah.

Koret vil komme med en video igen i næste uge, og ambitionen er, at lægge en sang på nettet om ugen.

»Så får vi også øvet os, og det kommer til at erstatte, at vi kan mødes.«

Se videoer fra Ekkos på deres facebookside Ekkos eller på instagram @ekkos.choir

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I 2022 kommer der blødt vand i hanerne på Frederiksberg.

Undskyld larmen: Vi gør klar til blødt vand

Jesper Dahl Caruso tabte kampen til kræften.

Dødsfald: Amagerdrengen tabte sin sidste kamp