Jesper Dahl Caruso tabte kampen til kræften.
Jesper Dahl Caruso tabte kampen til kræften. - Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Dødsfald: Amagerdrengen tabte sin sidste kamp

Berlingskes tidligere sportschef, Jesper Dahl Caruso, er død i en alder af 55 år.

I en nekrolog i Berlingske skriver Bjarne Riis Jørgensen, at »Jesper Dahl Caruso var en rigtig amagerdreng. Han var født i Urbanplanen som den yngste af syv i et arbejderhjem og flyttede for nogle år siden tilbage til øen i en villa tæt på barndomsklubben Fremad Amagers baner. Som voksen blev han tillige fan af argentinske Boca Juniors, Barcelona og Liverpool. Vennerne beskriver ham som et livsstykke, et positivt og favnende menneske, som man blev i godt humør af at være sammen med.«

Jesper Caruso kom til Berlingske 1996 som redaktionssekretær, hvor han styrede søndagens Tema-sektion. Herfra gik det til Business-sektionen, hvor han som jourhavende var tovholder på næste dags avis.

Caruso var sportschef indtil 2008, hvorpå han flyttede til avisens gravergruppe.

Her var han med til en af avisens satsninger, portrætserien »De Faldne« om unge mænd og kvinder, der kæmpede og døde i Afghanistan. Serien blev efterfølgende udgivet som bog på Berlingskes Forlag. Efter knap tre år blev det tid at prøve kræfter med TV-mediet i en lignende stilling på TV 2. Derfra kom han 2014 til Klimaministeriet som pressechef, hvor han nåede at arbejde sammen med tre ministre, Rasmus Helveg Petersen (R), Lars Christian Lilleholt (V) og senest Dan Jørgensen (S).

Privat var Caruso gift tre gange. Først med argentinske Viviana, som han fik navnet Caruso fra. De fik sammen de i dag voksne døtre Amanda og Liva. Den ældste datter nåede at gøre Caruso til morfar. Derpå med Mette Vibe Utzon og sidst med DR-redaktør og tidligere landsholdsspiller i tennis, Rikke Faurfelt, med hvem han har Clara på fire år og Vilas på syv, som er opkaldt efter den argentinske tennisstjerne Guillermo Vilas.

Jesper Dahl Caruso var syg af en hurtigt voksende kræft i lungerne og sov ind 27. marts.

Læs også: Nekrologen i Berlingske

Læs også: Mindeord fra vennen Mads Kastrup

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Koret Ekkos synger sammen Lyse nætter i videoen på deres facebookopslag. De kunne ikke høre hinanden, da de sang, men havde øvefiler, så de holder tempoet og synger i harmoni.

Kor synger flerstemmigt sammen – men selvfølgelig på afstand

»Skulle du have drukket kaffe med en veninde, ven eller holdt et forretningsmøde en af disse dage? Kan du hente kaffen til dig og betale for begge? Eller alternativt sende dit yndlingssted en mobilepay og sige, Tak for kaffe. Vi ses på den anden side til anden omgang. Mulighederne er mange,« siger Carina Brix der har taget initiativ til kampagnen Køb 1 Betal for 2.

Køb 1 – betal for 2: Carinas opfordring skal hjælpe byens handelsliv