Bare hop i vandet ved Amager Strandpark.
Bare hop i vandet ved Amager Strandpark. - Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix.

Advarsel: Intet Blå Flag i Amager Strandpark

Amager Strandpark har ikke fået tildelt miljømærkningsordningen det Blå Flag. Forklaringen er dog ikke dårlig badekvalitet.

AMAGER STRANDPARK: Det Blå Flag, der hvert år vajer over kysten ved de danske strande som tegn på om badevandet er rent, er ikke at finde i Amager Strandpark i år. Forklaringen er dog ikke dårlig badevandskvalitet.

Forudsætningen for at kunne blive tildelt det blå flag er, at kommunen skal have søgt om at blive godkendt til at få det. Københavns Kommune er én blandt flere kommuner der ikke har ansøgt om at blive godkendt, oplyser Friluftsrådet til Berlingske.

Friluftsrådet skriver, at Danmark generelt set er kendt for en høj kvalitet på badevand, og hvad enten man hopper i Islands Brygge Havnebad eller sopper ved Amager Strandpark, er badevandet af god kvalitet. Det viser kommunernes egne målinger, som Københavns Kommune har samlet på et kort.

Inden for kommunegrænsen i København er badevandskvaliteten så god, at alle badeområder pånær ét har fået grønt flag, som er den flagordning Københavns Kommune opererer med. Kun badezonen Halvandet på Refshaleøen har for tiden så dårlig vandkvalitet, at den har fået rødt flag inde på kommunens oversigt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Rockgruppen Gnags er klar på Plænen i Tivoli fredag 26. juli kl. 22.

Koncert: Gnags vælter Tivoli på fredag

Coco holder en vandrende pind, mens naturvejleder Carina Pilgaard kigger på.

Vil du klappe en congosnegl?