Illustration af Urbanplanen efter renoveringen.
Illustration af Urbanplanen efter renoveringen. - Foto: Jaja Arkitekter.

Renoveringen af Urbanplanen udskydes i fire år

Anden etape af renoveringen af Urbanplanen skulle være igangsat i år og stå færdig i december 2020. Men København har ramt anlægsloftet, så nu kommer anden etape først i gang tidligst om fire år, skriver Byens Ejendom.

Københavns Kommunes ambitiøse renoveringsplan for det nedslidte Urbanplanen er sat på stand by. Anden etape kommer tidligst i gang i perioden 2022-2024 – eller fire år senere end oprindeligt planlagt. Det betyder, at der kommer til at mange institutionspladser, så derfor opføres en midlertidig pavillonby fra 2021-2024, skriver Byens Ejendom.

Udviklingen af Urbanplanen Syd foregår ud fra et vinderforslag fra december 2016 fra Jaja arkitekter, Tredje Natur og EKJ, som efterfølgende var i lokalplanshøring i efteråret 2017.

Borgerrepræsentationen vedtog den 22. marts 2018 lokalplan nr. 557 »Urbanplanen Syd«, som bla. betød mere grønne arealer med Røde Mellemvej og større butikker på op til 1.200 kvadratmeter.

Urbanplanens renoveringsplan

  • Urbanplanens renoveringsplan består af 19.500 kvadratmeter boliger, butikker og institutioner samt en 30.000 kvadratmeter stor park.

  • Urmagerpladsen: Ny byplads ved den eksisterende biblioteksplads imellem. Urmagerstien og Remisevej: Pladsen omkranses af nye ungdomsboliger på den gamle Solvangcenter-grund, Solvang Bibliotek og Solvang Kirke. Urmagerstien og Remisevej opgraderes, så de fungerer som inviterende indgange til Urbanplanen. Herunder indarbejdes der også et større klimaprojekt, der skal sikre området ved større skybrud.

  • Renovering af Solvang Bibliotek: Biblioteket renoveres og det får et nyt indgangsparti, en mere åben facade og et større aktivitetsrum i midten af biblioteket – der hvor der i dag er gårdrum.

  • Nye fritidsinstitutioner: De to fritidshjem Troldevænget og Dyveke langs Røde Mellemvej genopføres som nybyggeri ved Dyvekeskolen – og med endnu flere fritidshjemspladser. Ungdomsklubben Joker og fritidsklubben Remisevænget er i dag placeret på Dyvekeskolens parkeringsplads i pavilloner, og skal ligeledes genopføres som permanente bygninger.

  • Nye boliger og butikker: Når fritidshjemmene Troldevænget og Dyveke flyttes, bliver der plads til at bygge nye boliger og butikker ud til Remisevej. Det grønne areal genindrettes og nye boliger ud mod haveforeningen i syd.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Camille Lund Rasmussen efter sin VM-debut.

Camille efter VM-debut: »Det var en kæmpe oplevelse«

Byggeri på Solbjerg Parkkirkegård.

Venligboliger til studerende og flytninge klar til november