- Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Tre personer dømt for besiddelse af store mængder hash

Retten i Glostrup har i dag idømt tre mænd fængselsstraffe for besiddelse af 60 kg hash i en sag, der trækker tråde fra Amager til Norge.

Tre mænd på henholdsvis 28 år, 44 år og 48 år er i dag blevet dømt i retten i Glostrup for at have opbevaret store mængder hash i papkasser i en lille lejlighed på Amager og for derefter at have kørt hashen til Norge i en hestetransporter sammen med yderligere to personer. Det fortæller Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Sagen mod de tre mænd har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ), som 25. oktober 2018 anholdt de tre mænd.

Under sagen har to af de tre nu dømte erkendt at have været i besiddelse af sammenlagt 30 kg hash, men ifølge anklagemyndigheden var mængden af hash langt større, nemlig 120 kg i alt.

Retten vurderede, at de tre personer har været i besiddelse af seks kasser med 10 kg hash i hver, dvs. 60 kg hash.

Den 28-årige mand fik på den baggrund et år og seks måneders fængsel samt konfiskeret 100.000 kroner. Den 44-årige fik et år og tre måneders fængsel samt konfiskeret 33.000 kroner, mens den 48-årige blev idømt en tillægsstraf på seks måneders fængsel.

De har alle tre udbedt sig betænkningstid i forhold til, hvorvidt de ønsker at anke dommen til landsretten.

Sagen mod de to andre personer, som ifølge tiltalen bidrog til transporten af hashen til Norge, bliver behandlet af Retten i Glostrup senere på året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Spørgsmål til forsinkelse af kulturcenter

SønderjyskE - og Johan Absalonsen, hvis han altså er på holdet den dag - skal møde Viktoria i Fælledparken 5. september. Foto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix

Superligahold skal spille i Fælleden