Alzheimerforeningens landsindsamling i Dragør.
Alzheimerforeningens landsindsamling i Dragør. - Foto: Jon Fiala Bjerre

Rekordindsamling hos Alzheimerforeningen

Det blev sat rekord, da Alzheimer-foreningen 21. september holdt lands­indsamling med et resultat på knap to millioner kroner. I Dragør blev der serveret huskekager og musik på indsamlingsdagen.

1,9 millioner kroner blev resultatet, da frivillige indsamlere deltog i Alzheimerforeningens landsindsamling 21. september, og det var en stigning på mere end en tredjedel i forhold til sidste år, hvor det lykkedes at indsamle 1,4 millioner, fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

I Dragør serverede det lokale bibliotek huskekager, bød på musik og inviterede folk til en snak om, hvordan man bedst hjælper mennesker med demens.

»Som bibliotek skal vi servicere alle slags borgere – også mennesker med demens. Derfor vil vi gerne benytte Huskedagen til, i samarbejde med Alzheimerforeningen, at sætte fokus på demens, og hvad vi alle sammen kan gøre, for at hjælpe mennesker med demens lidt mere,« fortæller bibliotekar Ulla Fajfer i pressemeddelelsen.

Mistede far i år

Parret Lisbeth og Casper Jansen var blandt dem, der brugte deres lørdag på at samle ind:

»Vi mistede min far til demens tidligere på året, og derfor tænkte jeg, at det var en anledning til at samle ind i år. Der er så mange der får demens, men samtidig er der også så mange, der ikke ved, hvad demens er. Så jeg synes, det er vigtigt, at der bliver samlet ind til Alzheimerforeningens arbejde, så flere kan få viden om sygdommen,« fortæller Lisbeth Jansen og fortsætter:

»At få demens ind i familien er noget af det sværeste, man kan forestille sig. Derfor betyder det så uendelig meget at blive mødt af støtte og forståelse, og det er noget af det, Alzheimerforeningen kan hjælpe med, fortæller Lisbeth Jansen.

Man kan stadig støtte Alzheimerforeningens arbejde på MobilePay 50387 eller støtte med 100 kroner ved at sende en SMS med teksten ’HUSK’ til 1272.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kirsten Nissen står i spidsen for Københavns Ældreråd.

DEBAT: Ældre har ikke en chance – tag den!

Ida Beiter Bomme var en af de Sparta atleter, der satte ny personlig rekord

EM klubhold: Sparta satte flere personlige rekorder