Gruppeformand Heidi Wang fra Liberal Alliance har i nat forladt forhandlingerne om næste års i Københavns Kommune.
Gruppeformand Heidi Wang fra Liberal Alliance har i nat forladt forhandlingerne om næste års i Københavns Kommune. - Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix

Budget 2020: Liberal Alliance er ude

Manglende opbakning til en særlig pakke for socialt udsatte fik tirsdag nat Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet om næste års budget i Københavns Kommune.

Med cirka en måneds forsinkelse er partierne på Københavns Rådhus lige nu i fuld gang med at forhandle om, hvad næste års kommunale millioner skal bruges på. I nat valgte Liberal Alliance dog at forlade forhandlingsbordet og melde sig ud af næste års budget.

Årsagen er, at der ikke har været opbakning til en såkaldt Vesterbro-pakke, der skal støtte narkomaner og socialt udsatte. Det fortæller gruppeformand Heidi Wang (LA) i en pressemeddelelse:

»Socialområdet bløder. Det er blevet nedprioriteret i København til fordel for andre, som ikke burde komme i allerførste række. Som det mindste parti i Borgerrepræsentationen går vi ydmygt til forhandling og forsøger at skaffe flertal om noget, alle burde kunne være med på; at bruge flere midler på tiltag, der har dokumenteret succes med at hjælpe kommunens mest udsatte,« lyder forklaringen.

Gruppeformanden forklarer videre, at Liberal Alliance heller ikke vil skrive under på et budget, hvor det ifølge dem bliver dyrere at være københavner.

Hvornår forhandlingerne er på plads, og budgettet underskrevet er endnu uvist. Vi følger udviklingen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Assistens Kirkegård kan blive påvirket af den trafik, der kommer som følge af metroåbningen

Øget trængsel: Kommunen skærmer Assistens Kirkegård af

Afgangsudstillingen i 2017 foregik også i Brøndsalen. FOTO: PR-foto/IGN

Ikke kun vejleder, der læser med: Studerende udstiller specialet