Ihan Haydar i sin nydesignede T-shirt.
Ihan Haydar i sin nydesignede T-shirt. - Foto: PR

Popstjerne designer for verdens flygtninge

Ihan Haydar er kendt som trommeslager i L.I.G.A, TV-vært og tøjdesigner og kom til Danmark som flygtning fra Irak som 10-årig. Derfor har hun i år designet en grafisk og moderne mulepose og en T-shirt til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling 3. november.

Alle, der går for verdens flygtninge og samler ind til Dansk Flygtningehjælp 3. november kan i år svige en moderne mulepose med det grafiske tryk ’Peace’ på engelsk, arabisk og kinesisk, over skulderen. Popstjernen Ihan Haydar er glødende amagerkaner med et stort socialt engagement, som blandt andet har startet et fodboldhold for flygtningebørn. Nu har hun valgt at støtte landsindsamlingen ved at stå for årets design.

»Jeg ville lave et design, der understøttede den gode sag med et varmt og vigtigt budskab. Derfor har jeg skrevet ’Peace’ på tre forskellige sprog. Og så ville jeg også bare gerne lave noget, der så godt ud,« smiler trommeslageren.

Hjælp til boliger

Mens muleposen altså gives ud til de indsamlere, der går på gaden søndag 3. november, kan T-shirten nu købes for 199 kroner på flygtningehjælpens hjemmeside.

Overskuddet fra salget af T-shirten går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. I år går pengene i særlig grad til at sikre, at flygtninge kan få tag over hovedet, for alle mennesker har brug for et hjem for at overleve.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

Flygtede som 10-årig

Ihan Haydar har selv flygtningebaggrund og flygtede fra Irak, da hun var kun 10 år gammel. For hende har hendes åbenhed og nysgerrighed været vejen ind i det danske samfund.

Det har ført hende til tops ved Dansk Melodi Grand Prix, givet hende en popkarriere som trommeslager, debut som tv-vært, og senest har hun kastet sig ud i tøjdesign under brandet ’Najem Clothing’.

Hun er ikke i tvivl om, at hendes baggrund har påvirket hendes gåpåmod og frygtløshed i forhold til at kaste sig ud i nye projekter. Og netop derfor var det helt naturligt for hende at takke ja til opgaven med at designe årets mulepose og T-shirt til fordel for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

»Det er klart, at når man har prøvet at bo i et land som Irak, så ved man, hvor heldig man er at bo her i Danmark. Der er så mange muligheder – man kan gøre lige det, man vil. Det er for dumt ikke at udnytte det og gribe de muligheder,« siger hun.

Dansk Flygtningehjælps landsindsamling 3. november

Dansk Flygtningehjælp samler ind i hele landet

Det tager 2-3 timer at samle ind, og man tilmelder sig via telefon 3373 5111 eller på flygtning.dk

Alle indsamlere får en gratis mulepose med design af Ihan Haydar

Alt overskud fra salget af T-shirten går til indsamlingen. Køb T-shirten på gaveshop-flygtning.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skuespiller Solbjørg Højfeldt skal læse Inger Christensen op.

Oplev digte, kunst og musik i intim salon

Sundbys besætning på vandet.

Sundbysejlere tog revanche i Sverige