En flok Dragør-unge står bag hærværk på kommunens institutioner.
En flok Dragør-unge står bag hærværk på kommunens institutioner. - Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Farlig tendens: Dragør-unge bag hærværk, kriminalitet og trusler mod andre unge

En gruppe på 50-60 unge forsamler sig om aftenen i Dragør, hvor de udøver hærværk og anden form for kriminaliitet. Det har fået kommunens SSP-konsulent til at skrive et åbent brev til forældre om at få styr på deres unge drenge og piger.

Dragør Kommune er ramt af en kriminalitetsbølge blandt unge. Den farlige cocktail består af hærværk, ildspåsættelse, hash, vold og trusler. Og det har nu fået kommunens SSP-konsulent Peter Henriksen til at skrive et brev til forældre til børn i udskolingen.

I brevet skriver konsulenten, at kommunen har observeret, at mellem 50-60 unge forsamler sig om aftenen i weekenderne omkring skolerne og institutionerne.

»De unge organiserer sig via de sociale medier i lukkede grupper. Dette er der i sig selv ikke noget bekymrende i, men desværre erfares det, at de unge laver forskellige former for kriminalitet. Det er hærværk på de faciliteter skolerne og institutionerne har stående ude. De brænder ting af, smadrer vinduer og begår indbrud. Desuden efterlader de unge et aftryk af smadrede flasker, cigaretskodder/jointskodder og affald til store gene for de institutioner som møder ind, og skal i gang med et større oprydningsarbejde før de er klar til at åbne. Det er tydeligt, at alkohol er en central del af temaet, når de unge samles, og der er eksempler på unge som er blevet udsat for vold og trusler af andre unge i de sene aftentimer,« skriver Peter Henriksen, og understreger, at det kun er en del af gruppen som står bag den bekymrende adfærd.

»Men SSP har brug for, at I som forældre tager en snak med jeres børn om, at man kan komme i problemer ved at være en del af disse sammenkomster. Der vil i den kommende periode være øget fokus på denne tendens, fra SSP Dragør, SSP Tårnby og politiet. SSP vil være på gaden og opsøge de unge for at kunne tale med dem om hvordan vi passer på hinanden og tingene i Dragør,« står der i brevet.

Unge savner et mødested

Anne Søgaard, initiativtager til den lokale filial af Natteravnene, skriver i en kommentar på Facebook, at Natteravnenes bestyrelse har holdt møde med de unge for et år siden.

»De havde et stort ønske om et sted de kunne passe på og være dem selv og gerne hvor de måtte drikke,« skriver hun.

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup afviser, at det kommer på tale:

»Man kan altid diskutere, om vi har tilbud nok. Vi har et væld af foreningsaktiviteter i form af sportstilbud og spejdertilbud. Men det, der er isuet, er, at nogle af de unge ønsker et sted, hvor de godt må drikke alkohol, og det kan vi som kommune ikke finansiere eller støtte, da vi har en kommunal politik om, at der ikke må være alkohol. Vi vil gerne lave alle mulige andre former for aktiviteter med netcafé og lignende, men vi kan ikke støtte ungdomsaktiviteter med alkohol,« siger Eik Dahl Bidstrup til TV 2 Lorry.

Hærværk mod 17 biler

SSP-konsulentens brev til forældrene blev sendt ud den 11. november – kun to dage efter at politiet kunne anholde en 17-årig dreng for at have begået hærværk mod 17 biler forskellige steder i Dragør.

I en Facebook-debat skriver Lucas Lerche Rasmussen, at »festerne bliver fremover holdt steder hvor politiet 100 procent ikke finder os, og hvor der ikke kan blive smadret ting. Vi holder festerne for at have det sjovt og drikke os pisse lamme. Der er bare nogle stykker af gruppen som ikke kan opføre sig ordentligt, og de får det også at vide, når de kommer, at vi ikke magter hærværk.«

I en replik skriver Brian Holmstrøm Nielsen: »Det lyder lige som da jeg var ung, Lucas. Tillad mig at løfte lille advarende morfar-finger med det der sprut. Det er farligere sager end man tror. Lidt, men godt, så humøret er oppe og kan feste mere afslappet, men at fortsætte kan blive en lang grim glidebane.«

SSP-konsulentens brev til forældre til børn i udskolingen.

SSP-konsulentens brev til forældre til børn i udskolingen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Et af de grønne områder - ved Strødamvej - hvor der planlægges boliger.

Når de røde og de grønne hensyn støder mod hinanden

Ude og inde, sommer og vinter, udenlands, indenlands og hjemme på Østerbro. Øbrokoret Rechoired optræder til året Lions Julekoncert.

Vind billetter: En traditionsrig koncert med løvehilsen om en glædelig jul