I midten af Amager Centret etableres en grøn gård med en 365 kvadratmeter levende væg, som fungerer som en vertikal have og skaber et grønt univers med stemning og hygge.
I midten af Amager Centret etableres en grøn gård med en 365 kvadratmeter levende væg, som fungerer som en vertikal have og skaber et grønt univers med stemning og hygge. - Foto: Amager Centret.

Amager Centret har fokus på grøn værdi: Energirenovering vil spare el og varme

Der er ikke kun tænkt på renovering og udvidelse, når Amager Centret efter planen er klar til at åbne et helt nyt butikscenter til foråret. Der etableres bedre indeklima og der spares på forbruget af el og varme.

Amager Centret kan snart byde kunderne velkommen til et nyt, moderne butikscenter, men det er ikke blot de fysiske rammer, der bliver opdateret. Ved at inddrage ny teknologi i driften reduceres den samlede miljøpåvirkning.

Teknisk direktør i Danske Shoppingcentre, Arni Laksáfoss, fortæller, at der i forbindelse med ombygningen er gennemført en grundig energirenovering for at finde optimeringer og besparelser. Renoveringen vil blandt andet resultere i en markant samlet energibesparelse på el og varme.

»Det var oplagt i den store ombygning at fokusere på energirenoveringt for at opnå mere effektivt drift og reducere miljøaftrykket ved at opgradere bygningens teknologi. Og resultatet vil få stor værdi for alle parter, både ejer, lejere og besøgende,« siger Árni Laksáfoss.

Energibesparelsen opnås ved at udskifte alle ventilationsanlæg, udskifte cirkulationspumper på varmen samt udskifte CTS-anlægget (Central Tilstandskontrol og Styring), som styrer ventilation, kulde og varme i centret. Dette resulterer samlet set i en CO2-reduktion på 400 tons pr. år.

Grønt liv i gården

I midten af det nye center etableres en grøn gård med en 365 kvadratmeter levende væg, som fungerer som en vertikal have og skaber et levende grønt univers med stemning og hygge.

Gården vil blive Amager Centrets nye samlingspunkt og indeholde spisesteder og spændende aktiviteter.

I ombygningen tilføres 225 nye cykelparkeringspladser, heraf 84 overdækkede i p-huset samt to nyetablerede cykelnicher i Ålandsgade og Brysselgade.

»Vi skal afspejle det bymiljø, vi befinder os midt i, og her er cyklen altså et foretrukket transportmiddel. Derfor etableres også plads til 10 ladcykler, så der også er mulighed for de helt store indkøb på cykel,« fortæller Kim Jensen, center manager i Amager Centret.

Er man ikke på cykel, er der masser af andre miljøvenlige måder at besøge Amager Centret på. I det nye parkeringshus etableres parkering med otte el-opladere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lakor Soulwear er et grafisk baseret livsstilstøjmærke med rødder i surfmiljøet. De åbnede deres anden butik i Elmegade, i 2018.

Slackfriday i Elmegade: hellere Black Coffee end Black Friday

Lørdagsmik