- Foto: Arkivfoto Michael Paldan

Tårnbys byråd vil først have afdækket om behovet for støj- og partikelmåling overhovedet er der

Kommunalbestyrelsen i Tårnby tog på sit møde tirsdag aften et stort skridt mod at få foretaget kommunale målinger af støj- og partikelforurening fra blandt andet lufthavnen og motorvejen, men skridtet blev dog ikke helt så stort, som forslagsstillerne fra fem partier havde lagt op til.

Venstre, Konservative, Radikale, SF og Enhedslisten havde konkret foreslået, at der over en to-årig periode skulle opsættes støj- og partikelmålere ved udvalgte kommunale institutioner, og at resultaterne løbende skulle offentliggøres på kommunens hjemmeside.

Men kommunalbestyrelsen vedtog i enighed et ændringsforslag fra borgmester Allan Andersen (S) om, at man først skal afdække behovet for at lave supplerende målinger i forhold til dem, som blandt andre Miljøstyrelsen og Københavns Lufthavn foretager.

Afdækningen skal ske i dialog med Miljøstyrelsen, uvildige analysevirksomheder og relevante parter, og resultatet skal forelægges byrådet i første halvår 2020, så man herefter kan træffe beslutning om hvad der skal ske.

Borgmesteren lagde vægt på, at »kommunalbestyrelsen ikke binder sig på metode eller økonomi, uden at have analyseret nærmere, hvilke veje der er mest hensigtsmæssige at gå for at adressere den bekymring der er hos kommunens borgere.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Zofia Katrine Hedvard.

Julematiné i Den Gule Villa

Døren til frisørsalonen efter et af de fire indbrud. Døren nåede at blive sparket ind, af de samme indbrudstyve.

Serieindbrud hærger frisør på Dalgas Boulevard