Amager Hospitals to enheder Akutteam og Fællesambulatoriet er indstillet til fornem pris.
Amager Hospitals to enheder Akutteam og Fællesambulatoriet er indstillet til fornem pris. - Foto: Amager Hospital.

Amager Hospital-ansatte indstillet til »Den Gyldne Tråd«

Tårnby Kommunes Akutteam og Fællesambulatoriet på Amager Hospital er indstillet til prisen »Den Gyldne Tråd«, som uddeles for særlige indsatser, der fremmer det nære sundhedsvæsen.

’Kommunal Sundhed’ uddeler for tredje gang ‘Den Gyldne Tråd’ – en pris som kaster et velfortjent lys over de bedste nye initiativer i det nære sundhedsvæsen, og som viser en vej til højere kvalitet i sammenhæng, samarbejde og pleje og behandling. ’Den Gyldne Tråd’ tildeles primært til enheder inden for det nære sundhedsvæsen – her forstået som samspillet mellem kommuner, regioner og praktiserende læger – samt i relaterede institutioner og virksomheder.

Nu er Tårnby Kommunes Akutteam og Fællesambulatoriet på Amager Hospital indstillet til prisen.

I september 2018 trådte samarbejdet og projektet mellem Tårnby Kommunes Akutteam og Fællesambulatoriet på Amager Hospital i kraft. Samarbejdet omhandler også de praktiserende læger. Fællesambulatoriet tilbyder rådgivning og middel-akut udredning samt behandling dagen efter henvendelsen fra Tårnby Kommunes Akutteam.

I foråret 2019 er der gennemført en evaluering af patientoplevelsen for det nye tilbud. Evalueringen viser, at borgerne generelt ytrer stor tilfredshed med deres besøg i Fællesambulatoriet. De oplever at blive undersøgt hurtigt uden ventetid, og at de får klarhed over deres situation og sygdom. For patienterne virker Fællesambulatoriet som et godt alternativ til, for eksempel henvisning til akutklinik og/eller en indlæggelse.

»Vi oplever, at samarbejdet – udover at øge kvaliteten og trygheden hos vores borgere – har styrket samarbejdet mellem de tre sektorer, det er meget positivt. Vi har fået langt større indblik i hinandens kompetencer, muligheder og arbejdsgange. Det betyder, at vi alle løfter kvaliteten for den enkelte borger,« udtaler Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.

Prisen uddeles på Kommunernes Landsforenings sundhedskonference 21. januar i Kolding.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Trio Satie.

Nytårskoncert: Trio Satie spiller nytåret ind

Gennem YouTube-videoer skal studerende fra ITU fremover vise, at kodning er for alle.

IT-Universitetet får penge til nyt projekt: Studerende skal lære unge at kode