Kunstner Leah Robb foran det karakteristiske maleri, der er blevet stjålet. Lærredet er flere steder syet sammen efter et tidligere hærværk.
Kunstner Leah Robb foran det karakteristiske maleri, der er blevet stjålet. Lærredet er flere steder syet sammen efter et tidligere hærværk. - Foto: Martin Sørensen (arkivfoto)

Kunstner fik stjålet maleri på Christiania – har nogen set det siden?

Kunstner Leah Robb har i lidt over to år haft et maleri stående i en udendørs installation – senest ved Christianias indgang. Men da hun kom hjem fra en udlandsrejse nytårsaften, var maleriet væk. Københavns Politi arbejder med sagen.

Den skotsk-danske kunstner Leah Robb har i slutningen af 2019 fået stjålet et meget karakteristisk maleri, der stod i en installation – en fritstående dør, der kunne åbnes – ved indgangen til Christiania.

Hun opdagede det, da hun 31. december kom hjem fra sin juleferie i Skotland.

»Nu når jeg havde været bortrejst i halvanden uge, ville jeg lige tjekke, at alt var i orden, inden jeg gik op til festen. Jeg åbnede døren, og til min skræk så jeg, at maleriet med den skrigende kvinde, der river sig selv åben og lader flere skrigende hoveder vælte frem, var helt væk denne gang,« fortæller Leah Robb.

I 2017 blev maleriet nemlig skåret i stykker flere gange, men Leah Robb reparerede sabotagen og syede kunstværket sammen.

»Så det faktisk forstærkede udtrykket. Det føltes som en sejr, at have fundet en løsning begge gange. Men nu er billedet væk! Stjålet!« fortæller hun.

Hun meldte tyveriet til politiet og efterlyste det via Facebook, og fik faktisk respons på Facebook om, at en navngiven mand var blevet set med maleriet under armen ved kanalen på Christianshavn.

»Min kontakt, der mødte ham i gadebilledet, spurgte, hvad manden havde med sig. Han svarede, at det var et billede han havde købt,« siger Leah Robb og underrettede politiet om vidnets observation.

»Jeg er nysgerrig på at vide mere om mit maleris rejse igennem København. Er det blevet solgt videre på et værtshus? Hænger det hjemme hos tyven? Det er blevet ret dyrebart for mig, eftersom de hug, det har fået, minder om dem, som inspirerede værket,« siger Leah Robb.

Politiet er på sagen

Tyveriet er meldt til politiet, men endnu uden resultat. Politiet har oplyst Leah om, at de vil besøge den navngivne person.

»Men nu er der gået nogle uger, og jeg tror ikke, de finder maleriet. Min teori er, at det er blevet solgt på et værtshus et sted,« siger Leah Robb.

Københavns Politi bekræfter, at de fik anmeldelsen omkring nytår, men måtte først henlægge sagen, fordi der efter de foreliggende oplysninger ikke var nok spor i sagen.

»Men et par dage efter modtog vi ekstra oplysninger, som gjorde, at vi genoptog sagen,« oplyser politiets presseafdeling.

Ligger man inde med oplysninger i sagen, kan man kontakte Københavns Politi på telefon 114.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Denne usædvanlige Porsche består halvt af LEGO, halvt af en rigtig Porsche 911 RSR. Den kan også ses på LEGO World.

Starter i dag: Prøv det nye legetøj ved LEGO World i Bella Center

Bo-Vita forventer, at der er en salgsaftale på plads for halvdelen af boligerne i Mjølnerparken inden for de næste måneder. Beboerne vil dog ikke skulle flytte ud før om et år eller to ifølge formand Jan Hyttel.

Beboere vrede over sen information om snarligt salg af Mjølnerparken