Denne usædvanlige Porsche består halvt af LEGO, halvt af en rigtig Porsche 911 RSR. Den kan også ses på LEGO World.
Denne usædvanlige Porsche består halvt af LEGO, halvt af en rigtig Porsche 911 RSR. Den kan også ses på LEGO World. - Foto: LEGO

Starter i dag: Prøv det nye legetøj ved LEGO World i Bella Center

I vinterferien kan LEGO-fans for første gang stifte bekendtskab med det nye ’LEGO DOTS’-koncept. Verdensnyheden fra LEGO er således at finde på LEGO World 2020, som afholdes i Bella Center i København fra i dag. En begivenhed, der tiltrækker mange tusinde børn og voksne hvert år, og som i år også byder på et helt nyt workshopområde for hele familien

LEGO DOTS blev præsenteret 28. januar ved et arrangement i London og lander nu på dansk grund til LEGO World på Amager. LEGO DOTS består af små, farverige klodser, som gør det muligt at skabe sine egne unikke kreationer såsom armbånd, smykkeskrin eller mønstrede byggeplader.

Gæsterne får dermed muligheden for at eksperimentere med et nyt LEGO-påhit – og købe det med hjem, før det officielt kommer i handel 1. marts, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

»Vi er meget begejstrede for at kunne vise LEGO DOTS frem for danske familier og fans som nogle af de første i verden. LEGO DOTS har fokus på design, kreativitet og kunstnerisk udfoldelse for børn, og vi tror, at konceptet vil inspirere og tale til nogle børn, som i dag ikke synes, at LEGO passer til dem. Det vil vi vise på LEGO World 2020 med et dedikeret LEGO DOTS legeområde og med aktiviteter og konkurrencer,« siger Line Ann La Cour, som er projektleder for LEGO World.

Ud over DOTS kan man på LEGO World også slå sig løs i de store legeområder med kendte temaer som LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Friends og DUPLO. I et andet nyt område, LEGO Star Wars Droid Commanders, kan man lære at programmere en LEGO-udgave af robotten R2-D2 og få den til at bevæge sig rundt og udføre små opgaver.

Nyt workshopområde

En anden nyhed på LEGO World 2020 er et workshopområde med to forskellige aktiviteter for hele familien.

Det ene er udfordringen Escape Box. Her er familien samlet om et bord, hvor de skal løse fire små LEGO relaterede opgaver med forskellige sværhedsgrader, så alle aldersgrupper kan være med. Løser man de fire opgaver, får man en firecifret talkode til at åbne en aflåst boks på bordet, som indeholder en belønning.

Den anden nye workshop har fokus på læring gennem leg, som er det grundlæggende tema for LEGO Fondens arbejde og forskningsaktiviteter. På LEGO World 2020 tager LEGO Fondens egne Play Agents publikum gennem sjove øvelser, der viser, hvordan LEGO kan bruges til at understøtte læring og kreativitet i alle aldersgrupper og sammenhænge. Hvilket dyr kan du bygge kun med seks almindelige DUPLO-klodser, eller hvor mange af klodserne kan du få til at hænge ud over kanten af et bord, uden at de falder ned?

»Vi vil på LEGO World gerne give rum til fordybelse og nærvær, hvor hele familien kan blive udfordret kreativt ved at bruge LEGO på en lidt anderledes måde, end man er vant til. Det gør vi på de nye workshops, der begge er inspireret af workshops, som har været afholdt internt for medarbejdere i LEGO. Nu tager vi dem for første gang ud i en større offentlighed for bl.a. at vise familier og fans, at leg er en af de mest effektive måder til at lære nyt, tænke kreativt og udvikle evnen til at samarbejde,« fortæller Line Ann La Cour.

LEGO World foregår i Bella Center Copenhagen 13.–16. februar, alle dage kl. 10-17. Billetter a 149 kr. ekskl. gebyr kan købes på legoworld.dk eller ved indgangen.

Læs mere: legoworld.dk

Camille Walalas nye kreation, DOTS, i aktion.

Camille Walalas nye kreation, DOTS, i aktion. – Foto: LEGO

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Politi og brandvæsen var til stede i Adelgade i forbindelse med trussel mod et reklamebureau.

Central gade var spærret: Bombetrussel mod reklamebureau

Kunstner Leah Robb foran det karakteristiske maleri, der er blevet stjålet. Lærredet er flere steder syet sammen efter et tidligere hærværk.

Kunstner fik stjålet maleri på Christiania – har nogen set det siden?