Amagerbanens strækning langs Uplandsgade er ren naturvandalisme, mener Rasmus Steenberger.
Amagerbanens strækning langs Uplandsgade er ren naturvandalisme, mener Rasmus Steenberger. - Foto: Patrick Haxthausen Skott

Amagerbanen: Fra grøn oase til naturvandalisme

Næstformand i Amager Øst Lokaludvalg, Rasmus Steenberger, er ude med skarp kritik af Københavns Kommunes renholdelse af Amagerbanen – eller mangel på samme.

»Vi har ikke meget natur på Østamager, bortset fra Amager Strandpark. Derfor har vi glædet os ved den grønne oase på Amagerbanens skinner langs Uplandsgade. Rundt om de nedlagte spor har der dannet sig en meditativ tunnel af grønt, unik i København og til glæde for mange, inklusive skinneentusiasterne hos Amagerbanens Venner. Indtil nu. For nu er tunnelen ødelagt. Kommunen har skåret tunnelens ene side ned til sokkeholderne. Det er jeg personligt ked af, for nu er baneområdet blottet mod den tunge, tætte trafik på Uplandsgade. En af bydelens mest trafikerede. Den meditative oplevelse er forsvundet. Det er ren naturvandalisme,« skriver Rasmus Steenberger til Amager Bladet.

Han oplyser, at mange beboere beklager sig på lokaludvalgets Facebook-side, og at kommunen meddeler, at barberingen skyldes hensyn til cyklister i Uplandsgade. Det skulle gøre det lettere at fjerne affald.

Amagerbanen omkranset af unik natur.

Amagerbanen omkranset af unik natur. – Foto: Rasmus Steenberger

»Men de cyklister jeg har talt med, har ikke oplevet problemer med buskadset. Og affaldsopsamling på området varetages ikke af kommunen, men af Amagerbanens Venner. Fremgangsmåden virker overilet. Der er andre måder at løse de problemer kommunens folk oplever. For eksempel punktvis beskæring, trimning og frem for alt mere dialog med Amagerbanens Venner, som selv løbende beskærer for at kunne komme til med dræsiner og skinnecykler,« skriver Rasmus Steenberger.

Han håber, at lokaludvalget kan få en tættere dialog om vedligeholdelsen af bydelens grønne områder.

»Så vi undgår at ødelægge de perler vi har. Og kan løse de problemer, som kommunen oplever, på en måde, som kommer hele lokalområdet til gavn.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sammen med Stine Buje (til højre) vil Fie Oppenhagen Arildsen (til venstre) tale om, hvordan man får det bedste ud af livet, mens man har det.

Foredrag: Fie er uhelbredeligt syg

Nogle væsener synes vist, at det er en fin tradition, at det skal gå ud over katten. Østerbro Avis‘ ugentlige stribe Pip! Tegning: Katrine Clante

Så skal der bankes på tønden