Jordemoder Silke foran storken på fødeklinikken.
Jordemoder Silke foran storken på fødeklinikken. - Foto: Amager og Hvidovre Hospital.

Silke: »De kalder mig Storkemor«

Nu kan forældre til deres baby markere den lille ny på fødeklinikkens helt egen stork. Jordemoder på Amager og Hvidovre Hospital, Silke, har udviklet storken.

»De kalder mig Storkemor,« fortæller Silke med stolthed.

Silke er jordemoder på Amager og Hvidovre Hospital, og hun har udviklet en stork, så forældre, der får deres baby på Hvidovre Hospitals nye fødeklinik kan markere den lille ny på klinikkens helt egen stork.

»I mange år har forældre på fødegangen kunnet sætte et mærke på ‘Livets Træ’ for de nyfødte, og på fødeklinikken gik forældre og jordemødre og savnede noget tilsvarende. Opgaven lød på, at jeg skulle skabe noget, der var nemt tilgængeligt, farverigt, enkelt, og som passer ind i omgivelserne. Jeg startede med forskellige skitser, og vi fandt ret hurtigt ud af, at det er oplagt med en stork, der kommer med børnene, for det er et billede, alle kender,« fortæller Silke.

Det er ikke fordi, jeg er meget politisk omkring, at man selv skal kunne vælge sit køn, men jeg synes, det er en fin tanke, at man godt kan vælge, at ens lille nye pige er blå, eller at den nyfødte dreng er lyserød.

Silke.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fra torsdag 19. marts vil du kunne handle i Rema1000 på Frederiksborgvej 86, som tidligere husede Meny.

Frederiksborgvej: Rema1000 åbner med gratis kaffe og pølsevogn

Scandinavian Star i brand

Kæmpe, nordisk mordsag: Kom til forpremiere på ‘Scandinavian Star’