Helgoland - et år hvor det virkelig var vinter.
Helgoland - et år hvor det virkelig var vinter. - Foto: Anders Bentzon (arkivfoto)

Dør på klem til Helgoland: Måske får klubløse vinterbadere adgang

Måske kan vinterbadere få adgang til Helgoland, selv om de ikke er medlem af vinterbadeforeningen Det Kolde Gys. Et forsøg med adgang til de udendørs arealer på udvalgte dage overvejes.

Det har før været kritiseret, at det alene er vinterbadeforeningen Det Kolde Gys, der med sine 6.000 medlemmer har adgang til det kommunale badeanlæg Helgoland i vinterhalvåret.

Men nu er der overvejelser om en forsøgsordning, hvor selvorganiserede vinterbadere får adgang til de udendørs arealer på Helgoland i kortere tidsrum på udvalgte dage i vintersæsonen.

Forsøgsordningen var på dagsorden i går onsdag i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor flere udvidelser af åbningstiderne i de kommunale badeanlæg blev drøftet.

Det beskrives i sagsakterne, at der arbejdes på en forsøgsordning i samarbejde med Det Kolde Gys, fordi der har været stor interesse fra ikke-medlemmer for at vinterbade på Helgoland.

Forsøgsordningen skal tage hensyn til, at der blandt foreningens medlemmer er et stort ønske om at nøgenbade i vinterhalvåret.

Kultur- og Fritidsforvaltningen oplyser, at man er i dialog med Det Kolde Gys og har holdt et møde med foreningen, men at der endnu ikke er fundet en løsning.

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på sit møde, at man skal forsøge at finde finansiering til udvidede åbningstider.

Det kan der måske i den såkaldte overførselssag – en slags budgetforhandling om, hvad uforbrugte midler fra det forgangne års budget skal bruges til. Forhandlingerne finder sted i midten og slutningen af marts.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sine Heltberg (S).

DEBAT: Vi har råd til at bidrage til et Danmark i balance

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (th) giver hånd til en af Danmarks nye statsborgere.

500 mennesker fik statsborgerskab på Københavns Rådhus