Robin Hood Gruppe med deres leder Verner Jensen.
Robin Hood Gruppe med deres leder Verner Jensen. - Foto: Dan Bjerring.

De gule spejdere er kommet til Amager

Robin Hood Gruppe er blevet medlem af ‘De Gule Spejdere’. Den lokale spejderleder Verner Jensen siger, at det er et ønske om mere fantasi i spejderarbejder, der har fået gruppen til at skifte.

For 35 år siden havde en gruppe spejdere i Det Danske Spejderkorps fået nok af den stigende ’pædagogisering’, der mere og mere fjernede spejderne fra det oprindelige idégrundlag. Det fik dem til at stifte ’De Gule Spejdere’ – også kaldet ’BP-spejderne’ – der havde samme idégrundlag, som spejderbevægelsens stifter Baden Powell grundlagde spejderbevægelsen på: Friluftsliv, kammeratskab, samarbejde og hjælpsomhed.

I dag har det nye spejderkorps over 1.100 medlemmer og 17 grupper fordelt i hele landet, og det seneste medlem kommer fra Amager, hvor ’Robin Hood Gruppe’ har forladt Det Danske Spejderkorps for at blive gule spejdere.

Mere fantasi

Den mangeårige leder af Robin Hood Gruppe, Verner Jensen, siger til Amager Bladet, at det er et ønske om mere fantasi i spejderarbejdet har, der har fået gruppen til at skifte, samtidig med ønsket om at fastholde det traditionelle og mere konkurrenceprægede spejderarbejde:

»I Robin Hood Gruppe er det et bærende element, at spejdere ikke er noget, man bare ’går til’. Det er noget, man er i hele sit væsen og den måde, man opfører sig på over for andre. Spejderarbejdet skaber en personlig udvikling for den enkelte, men i respekt for og i samarbejde med andre. I det hele taget er samarbejde det bærende element i spejderbevægelsen, og det er ingen hemmelighed, at mange erhvervsledere har en baggrund som spejdere,« siger Verner Jensen.

Junglebog og indianere

Hos ’De Gule Spejdere’ arbejdes der hos ’Ulveungerne’ (7-10 år) med fantasi og opgaver med baggrund i Rudyard Kiplings Junglebog.

’Stifinderne’ (11-12 år) har idégrundlag i historierne om de nordamerikanske indianere. Blandt andet overnatter de i tipier, klæder sig i indianerdragter og fremstiller buer og pile.

Spejderne (12-17 år) arbejder med de traditionelle spejderfærdigheder som blandt andet lejrarbejder, madlavning på bål, og de deltager i det spændende ’Wagadugoløb’, landspatruljeturneringer og andre aktiviteter, der arrangeres i fællesskab med andre spejdergrupper.

Et mindre problem

Verner Jensen slår dog fast, at selv om Robin Hood er en udbrydergruppe fra det gamle spejderkorps, har de fortsat et godt samarbejde med ’De Blå Spejdere’ på Amager.

»Robin Hood Gruppe tæller cirka 30 medlemmer, og vi har ingen venteliste. Der optages i øjeblikket udelukkende drenge, men vi tænker på at optage piger. Der skal vi dog først have løst ’et mindre problem’, nemlig at finde nogle kvindelige ledere. Det arbejder vi på, men jeg vil godt understrege, at ’De Gule Spejdere’ gør ikke forskel på de aktiviteter, drenge og piger deltager i. Alle deltager på samme vilkår, og det har de i de andre gruppe rigtig gode erfaringer med. Der er nogle meget seje piger, som ofte går foran, når opgaverne skal løses,« forklarer Verner Jensen.

Spejdere på rad og række.

Spejdere på rad og række. – Foto: Dan Bjerring.

Samling ved bålet.

Samling ved bålet. – Foto: Dan Bjerring.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Marked på Sankt Thomas Plads.

Bondens Marked på Sankt Thomas Plads holder en kort pause

Francois Pignot sluttede sin trænerkarriere i AB Tårnby.

Fremad A. holder ét minuts stilhed til ære for Francois Pignot